Varm rabarbrasuppe, da er det sommer

Rabarbraen har blitt høstet noen ganger allerede og blitt til rabarbragrøt. Denne gangen ble det rykende varm rabarbrasuppe – som jeg også rakk å få tatt bilde av. Varm rabarbrasuppe er veldig godt sammen med vaniljeis, men gjør seg også godt i et glass. Jeg liker den helst rykende varm, mens min mann vil ha den kjøleskapskald. Smak og behag.

Rabarbrasuppe

Denne gang brukte jeg en blanding av Steviosa og sukker. Slik må gjøres gradvis for sarte og skeptiske ganer i heimen..

 • en god halvliter rabarbrastilker i biter
 • ca 1/2 liter vann
 • 1/2 dl sukker
 • 2 måleskjeer Steviosa (evt bare Steviosa, bruk da 4-5 måleskjeer)
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • evt litt potetmel utrørt i vann (ca 1 ts potetmel)

Kok rabarbra, vanilje og søtning til rabarbraen er godt oppløst. Velger du å bruke bare Steviosa, egner suppen seg ypperlig for deg som holder deg til et lavkarbokosthold eller er diabetiker. Rabarbra i seg selv inneholder omtrent ikke karbohydrater. Dersom du vil jevne suppen trekker du gryten til side og rører inn potetmelsjevningen. Kok opp igjen. Så kan du nyte varm rabarbrasuppe eller sette den til avkjøling om du ønsker den kald.

Rabarbrasuppe

4 responses to “Varm rabarbrasuppe, da er det sommer

 1. -Og det er ikke bare sommer, men barndom også! Lurte litt på å lage selv..også kom det en oppskrift dalende, gitt. Takk for det. Tenkte jeg skulle dele litt jeg også: Bjørkesøt er også en flott sukkererstatning for «sarte og skeptiske ganer i heimen». Velkjent problemstilling 😉 Jeg halvblander gjerne Bjørkesøt og steviosa..
  Tonemor

  • Fint du kunne bruke oppskriften min! 🙂
   Bjørkesøt har jeg god kjennskap til. Selv bruker jeg xylitol som jo er det samme som bjørkesøt, bare at min variant er fremstilt av mais og kjøpt hos iHerb.

  • Steviosapulveret som her er brukt, er 300 ganger søtere enn sukker. Måleskjeen følger med pulveret – og tilsvarer 2 ss sukker. Bruker du annen form for søtning kan du enkelt regne deg til mengde søtt. 🙂 Uansett hva som lages av frukt, bør man smake seg til hvor søtt man vil ha det – da frukt og bær ikke er like søte fra gang til gang.
   Lykke til! 🙂

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..