Sitronkake med en smak av kokos

«Hvorfor kan du ikke holde deg til de vanlige oppskriftene..?» -er et omkved jeg stadig vekk hører.. «Lage noe som er kjent», «Hva er galt med de gode gamle kake-oppskriftene?»

Ja du har gjettet riktig, jeg har en mann som liker det konvensjonelle og kjente. Hvorfor prøve noe nytt når man allerede har en god oppskrift? Men jeg gjør stadig endringer… Greit nok, noe får være i sin opprinnelige variant, man klusser ikke med Svigermors sjokoladekake eller Toscakaken..

Sitronkake med kokossmak

Når jeg baker bruker jeg gjerne en oppskrift som utgangspunkt og endrer underveis. Det er jo slik man får nye varianter, er det ikke? Bytte ut ditt med datt, gjøre slik og ikke sånn… Det har jeg gjort med denne sitronkaken, opprinnelig en helt enkel sitronformkake. Men med Cocosa i stedet for smør, får den en egen twist.

Dette er hva du trenger:

  • 4 egg
  • 300 g sukker, gjerne lyst rårørsukker
  • 100 g Cocosa extra virgin
  • 2 dl melk (gjerne kokosmelk)
  • skall og saft av 1 stor sitron
  • 375 g siktet speltmel
  • 3 ts bakepulver

Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett fett og melk mens mikseren går. Ha i sitronskall og saft. Sikt speltmel og bakepulver i røren og bland godt med en slikkepott. Hell røren i en springform størrelse 26, hvor du har klemt fast bakepapir mellom bunn og ring. Da trenger du ikke smøre kantene.

Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca 35 minutter. Prøv med en kakenål om den er ferdig stekt. Avkjøl på rist.

Dekk kaken med litt melis som du har rørt ut i vann. Bland evt litt av melisen med litt kakao og sprøyt ut en spiral. Trekk en skarp kniv gjennom spiralen slik at du får et spindelvevsmønster. Klassisk pynting fra 60- og 70-tallet.

Sitronkake med kokos

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..