Stikkelsbærsaft søtet med stevia

Med bær i hagen har man gode råvarer til både syltetøy og saft. Tradisjonelt har hjemmelaget saft vært proppfull av sukker – både for smakens skyld, men også for holdbarheten. Sukker fungerer også som konservering. Stevia er naturlig søtt og mye sunnere enn vanlig sukker, men da må saften fryses.

Stikkelsbærsaft

10 liter stikkelsbær ble til 3,5 liter saft etter koking og siling. Tradisjonelt beregnes ca 300 g sukker pr liter saft, så det tok jeg utgangspunkt i og smakte meg fra til riktig mengde steviosapulver. Steviosa er ca 300 ganger søtere enn sukker, så det er fort gjort å dosere for mye. Men 14 strøkne måleskjeer pr liter var passende for min stikkelsbærsaft. Andre bær krever kanskje en annen dosering.

Etter siling pisket jeg steviosapulveret inn i en liten mengde saft før jeg blandet alt sammen. Saften fryses deretter i passende beholdere. Godt vaskede melkekartonger er fine om man bruker mye saft. De stuer godt i en fryseboks.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..