Knekkebrød med kokosmel

Alltid gøy å prøve ut nye oppskrifter. Og knekkebrød finnes jo i utallige varianter. Denne oppskriften fant jeg hos Soma Nordic, og de ble overraskende gode. Jeg fryktet at de ville smake kokos, derfor laget jeg like godt dobbel oppskrift… Men det var ikke antydning til kokossmak i dem, så de falt i smak hos både mann og sønn.

Knekkebrød med kokosmel

 

Oppskrift:

  • 2 dl Cocosamel (eller annet kokosmel)
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 ss fiberhusk
  • 7 dl vann
  • 1 ts salt og evt annet krydder

Denne oppskriften doblet jeg. Bland alt godt sammen i en bolle. Det er veldig vått til å begynne med, men når det får stå en liten stund sveller fiberhusken og massen tykner. I Somas oppskrift skal massen bres ut på ét stekebrett. Med min doble porsjon fordelte jeg det utover 6 brett (6 ark silikonunderlag, jeg har bare 3 brett). Jeg liker tynne knekkebrød. Det letteste er å kjevle ut massen om du legger plastfolie over eller bruker silikonkjevle. Evt kan du fukte hendene og presse massen utover. Finpussen tar du med en stekespade. Rut opp passe biter med en kniv eller et pizzahjul.

Sett 3 brett inn i komfyren og stek på 160 grader varmluft ca 1 time. Sett en sleiv i komfyrdøren for å slippe ut fuktighet.  Sjekk at alle knekkebrødene er gjennomstekte, evt kan de tørkes ekstra på rist på 100 grader i etterkant. Avkjøl og oppbevar i tett boks.

Knekkebrød med kokosmel

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..