Lapper, eller pletter, med chiafrø

En mettende variant av et klassisk pannestekt bakverk. Typisk norsk bakverk. Og hva skjer når man klusser med slikt? Jo, da blir mannen skeptisk. Lapper er de lappene han alltid har spist, så jeg måtte kalle det pletter for hans del. Da gikk det an.

Chialapper

Oppskriften her er egentlig én porsjon, så jeg doblet den til formiddagens kaffekopp. Men de var godt mettende så husbond og jeg spiste bare halvdelen. Og en porsjon fikk jeg 6 lapper av, men det avhenger jo selvsagt av hvor store du vil ha dem.

  • 1 dl havregryn evt glutenfrie), males til mel med f.eks stavmikser
  • 2 ss kokosmel
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ts proteinpulver med vanilje
  • 1 ts fiberhusk
  • melk etter ønske

Bland det tørre og rør inn melk til vaffelrørekonsistens. La røren svelle 10 minutter. Ikke la den stå så mye lenger, massen tykner jo lengre den står. Stek lapper i litt smør i stekepanne på svak varme. Jeg startet med litt for høy varme, slik at lappene ble litt mye stekt før de ble gjennomstekte. Serveres med ønsket tilbehør.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..