Negerskjorte

Et kontroversielt navn på en kake, men på 70-tallet var det ingen som reflekterte over navnet på den. Oppskriften fikk jeg av min svigermor på tidlig 90-tall og da var det heller ingen som stusset over navnet. Og selv om Pippis pappa måtte skifte tittel fra negerkonge til sydhavskonge, så velger jeg å beholde kakens navn da det er så innarbeidet i slekta. Hvorfor den heter negerskjorte er det vel ingen som vet. Noen forklarer det med sjokoladen i bunnen og at den trekkes med marsipan.

Årsaken til kakebakingen er at min svoger fyller 50 år i dag. Han ville helst forbigå dagen i stillhet, men vi hadde en bitteliten feiring i helgen likevel. Og da var denne kaken en selvfølge da det er yndlingskaken hans.

Negerskjorte

Dette trenger du til en form på 24 cm:

  • 4 egg
  • 130 g sukker
  • 125 g mandler eller hasselnøtter
  • 75 g mørk kokesjokolade (de gamle Selskapssjokoladene var på 125 g, og da skulle det til en halv plate)

Mandler og sjokoladeGrovhakk mandler og sjokolade. Jeg gjør det på gammeldags vis med kniv, da har jeg mer kontroll over hvor små bitene blir. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis og vend inn sjokolade og nøtter/mandler. Ha røren i en springform med papir i bunnen og stek kaken på 175 grader i ca en halvtime. Prøv med en kakenål. Avkjøl på rist.

Dekk kaken med pisket krem av 3 dl kremfløte. Deretter trekkes kaken med marsipan og pyntes etter eget valg. Kaken blir ikke høy som en vanlig marsipankake, så du har ikke gjort noe feil når du syns den har hevet seg dårlig…

Negerskjorte

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..