Potetsuppe med inspirasjon fra 1901

Annenhver torsdag er komplett umulig når det gjelder felles middag. Min mann begynner på jobb kl 16, sønnen er hjemme rundt samme tid og skal videre kl 17.30, og selv jobber jeg til kl 18. Dermed har torsdag blitt en restedag hos oss. Noen ganger spiser vi helt hver for oss, andre ganger har sønn og jeg mat sammen.

I dag sto det egentlig også restemat på menyen, men av en eller annen grunn var den blitt dårlig. Mannen laget seg omelett før han dro på jobb, mens jeg hadde litt tid til å være kreativ mens sønnen var av gårde. Lite råvarer å ta av da kjøtt og fisk ligger nedfrosset. Men en enslig kyllingfilet tiner raskt i microen, så den ble et lite utgangspunkt. I en av mine gamle kokebøker fant jeg «oppskrift» på potetsuppe. Oppskrift i hermetegn da det ikke er noen form for mengdeangivelser.

Potetsuppe

Så her er min variant, passende til 2 personer, og servert med godt brød ved siden av.

 • 2 store poteter
 • 1/2 løk
 • 6 dl kraft eller vann+buljong
 • 1 hvitløksfedd
 • 1/4 chili
 • 1 gulrot
 • 1 kokt kyllingfilet
 • ca 1dl hvitvin
 • ca 1 ts tørket timian
 • 1-2 ss klippet persille
 • 1-2 ss hakket gressløk
 • litt cayennepepper
 • salt

Skrell og skjær potet og løk i biter. Kutt hvitløk og chili i småbiter. Ha det i en gryte med kraft og kok til det er mørt. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Ha i gulrot i små biter, oppskåret kylling, vin og urter. Smak til med salt og cayenne. Serveres rykende varm.

Potetsuppe

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..