Grøtdagen 23. oktober

Grøt eller graut har blitt spist av nordmenn i uminnelige tider. Til vanlig var det vassgraut som ble servert, laget på byggmel og vann.Men til gjestebud var kun det beste godt nok, da kom rømmegrøten på bordet. Nå står det ikke grøt på menyen i heimen her i dag, ikke blir den mye brukt som middagsmat heller hos oss. Det står heller grøt på bordet til kveldsmat.

Om du velger grøt til middag eller kveldsmat, kan jeg jo friste med noen varianter her. Klikk på bildet for å komme til oppskriften.

Grøt i komfyr

Risgrøt er en klassiker, og spises ikke bare rundt juletider. Her viser jeg hvordan du kan slippe unna røringen ved å «koke» den i komfyren.

Rømmegrøt

Rømmegrøt er en annen klassiker, og hos oss står den gjerne på bordet 17.mai eller St.Hans – og da selvfølgelig servert med spekemat.

Semulegrøt

Semulegrøt er en grøt jeg forbinder med barndommen. Mor og meg alene med far på jobb – da vanket det ofte semulegrøt om formiddagen. Og mor farget den gjerne både gul og grønn. Ekte semule, eller semolina, lages av durumhvete, men det er håpløst å få tak i. Semulegryn fra dagligvarebutikken er laget av hvete, og dermed uspiselig for meg. Durum tåler jeg, og har bestilt det fra iHerb. 

Polentagrøt

Polenta er maisgryn og følgelig er denne grøten også glutenfri. I smak og konsistens minner den om semulegrøt.

Tapiocagrøt

Tilslutt frister jeg med sagogrøt. Vanlig sago fra butikken er laget av potetmel, men har du en innvandrerbutikk i nærheten kan du finne tapiocaperler som brukes på samme måten.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..