Sjokoladecookies

Festlig med instagram, enkelte bruker det som en mini-blogg. Min sønn tagget meg med et «Ja takk» til sjokoladekjeks lagt ut av brukeren heimelaga_men_enkelt. Og da må man jo følge utfordringen/oppfordringen… Heimelaga har hentet oppskriften hos Trines Matblogg, og nå legger jeg den her. Krediteres den som krediteres skal. Forskjellen er at jeg har bakt dem med speltmel.

Sjokoladecookies

  • 125 g smør
  • 100 g brunt sukker
  • 75 g vanlig sukker
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g siktet spelt
  • 1 ts natron
  • 150 g mørk kokesjokolade, hakket

Rør smør og sukker hvitt. Bland inn egget deretter mel blandet med natron og vaniljesukker. Rør forsiktig inn sjokoladebiter til slutt. Mulig du må justere med litt mer speltmel. Så kommer litt forskjeller. Trine triller 12-18 kuler av deigen, Heimelaga triller 24 kuler. Jeg trillet 30 kuler som jeg trykket litt flate på stekebrettet, og cookiene ble 7-8 cm i diameter likevel. Vil du ha type småkaker kan du trille enda flere kuler.

Legg kulene med litt avstand på stekebrettet og trykk dem som sagt litt flate. Stek ved 175 grader i 10-12 minutter til de er lett gyldne i kantene. La dem ligge litt på stekebrettet før du flytter dem over på rist til avkjøling. Oppbevares i tett boks.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..