Pannacotta med sjokolade og bjørnebær

Pannacotta er en mektig dessert, dermed egner den seg ypperlig å servere i porsjonsglass. Den er enkel å lage og kan lages i god tid i forveien. Du kan også variere smaken fra den enkle klassiske fløtepannacottaen til smaksbomber med sjokolade, kaffe eller fruktsmaker. Ønsker du en mer kalorivennlig variant, kan noe av fløten byttes ut med melk eller yogurt.

Pannacotta

Denne varianten har jeg rett og slett hentet hos Trines Matblogg. Oppskriften jeg gjengir her gir 4 porsjoner. Jeg tredoblet oppskriften og laget 12 porsjonsglass. Trine serverer sin med bringebærccoulis, jeg har byttet ut bringebærene med bjørnebær. Men toppingen kan du variere alt etter hva du liker, nå i julen kan det også passe med multer.

Dette trenger du til 4 glass:

  • 4 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 2 ts gelatinpulver (eller 2 plater gelatin om du foretrekker det. Jeg bruker storfegelatin da vanlig gelatin er laget av svin)
  • 100 g hakket hvit sjokolade

Bjørnebærcoulis

  •  200 g bjørnebær
  • ca 3 ss sukker
  • sitronsaft

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha dem sammen med fløten i en gryte og varm opp til kokepunktet. Rør inn gelatinpulveret. Bruker du gelatinplater, bløtlegges de en stund først før de smeltes i den varme fløten. Avkjøl noe før hakket sjokolade røres inn. Hvit sjokolade er ømtålig for varme, så pass på at fløten ikke er for varm. Sjokoladen kan da bli kornete. Hell pannacottaen i porsjonsglass og sett kaldt til dagen etter.

Kok opp bjørnebær og smak dem til med sukker. La dem koke i fem minutter før du passerer dem gjennom en finmasket sikt. Bruk en skje og press massen gjennom sikten. Kok sausen inn til halve mengden. Avkjøl og smak til med litt presset sitron.

Ta ut pannacottaen fra kjøleskapet en halvtimes tid før servering, da kommer smaken bedre frem. Ha over bjørnebærcoulisen like før servering og pynt gjerne med bær og litt grønt – mine er pyntet med steviablader, men du kan bruke sitronmelisse eller mynteblader om du har.

Pannacotta

Glass er kjøpt hos Søstrene Grene

 

 

3 responses to “Pannacotta med sjokolade og bjørnebær

  1. Tilbaketråkk: Pannacotta med sjokolade og bjørnebær | Blopp.no·

  2. De der ser gode ut.. Min svigerdatter skal lage sånne på nyttårsaften og da kommer de til oss for pinnekjøttmiddag, og hun står for desserten… Takk for tips om glassene, skal se etter sånne på Søstrene Grene for det kan hende jeg vil våge meg på en sunnere variant av denne oppskriften! Må først få denne printeren til å fungere igjen.. God jul til deg og dine! Juleklem i fra nord..

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..