Osterøsti

Kokte poteter kommer jeg nok aldri til å bli glad i, selv om jeg omtrent har vokst opp i en potetåker. Og når det serveres mandelpoteter til fine retter, går det et ekstra grøss gjennom kroppen. Jeg kan ikke begripe hva som er så godt med mandelpoteten… Jeg har endatil fått spørsmål om jeg ikke er norsk siden jeg ikke liker poteter. Men det er jeg.

Osterøsti med biff og wokede grønnsaker

Middagen i dag ble inntatt i ensom majestet. Mannen var dratt på jobb da jeg kom hjem fra jobb, og sønnen var hos broren og mekket bil. Da er det greit å kunne lage noe som går fort. Det går mye i wok i slike tilfeller, men mannen hadde laget seg røsti til sin middag og det var litt fristende. Men han hadde tilsatt revet ost, og da blir noe av potetsmaken borte.

 

Røsti til én, servert med wokede grønnsaker og reinsdyrbiff.

  • 1 middels potet, grovrevet
  • et stykke jarlsberg, halvdelen av poteten i størrelse og grovrevet
  • grovmalt pepper etter smak
  • 100 g indre- eller ytrefilet eller en kyllingfilet
  • valgfrie grønnsaker til wok
  • glutenfri tamari soyasaus
  • balsamicoeddik

Begynn med å krydre filéten og brun den raskt i varm stekepanne. Imens blander du potet, ost og pepper. Ta biffen av pannen og la den hvile noen minutter. Senk temperaturen på stekepannen og legg i biffen igjen. Ha også i potetmassen og klapp den til en jevn flate. Om du har stor stekepanne kan du frese grønnsakene samtidig (Jeg liker å spare oppvask..).  Ha litt soyasaus og balsamico over grønnsakene. Bon apétit.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..