Marmorkake, glutenfri og sukkerfri

Denne oppskriften er hentet fra heftet Lavkarbo, nr 1/2014, utgitt av Allers. En enkel formkake, nesten som i «gamle dager», passende til en kaffepause midt i uka. Den er uten sukker og vanlig mel, og passer derfor til både diabetikere, cøliakere og de som har valg et kosthold uten karbohydrater. Og en sunnere variant gjør at man får litt av den gamle kaffekosfølelsen uten dårlig samvittighet. Spesielt for oss som er så gamle at vi kan huske en epoke med god tid og formiddagskaffe/ettermiddagskaffe hvor man koste seg med hjemmebakt uten en tanke om antall karbohydrater.

Marmorkake

Oppskriften kan veldig enkelt brukes som en grunndeig for andre formkaker. Og jeg kommer nok til å bake den flere ganger, kakemons som jeg er – med en forkjærlighet for formkaker.

Jeg har gjort litt endring på orginaloppskriften. Egentlig skal det brukes Sukrin Gold som søtning, men den klarer jeg absolutt ikke smaken på. Xylitol og kokospalmeblomstsukker ble min variant i stedet. Og neste gang blir det bare xylitol.

 • 4 egg
 • 50 g xylitol
 • 25 g kokospalmeblomstsukker
 • 125 g smør
 • 100 g Philadelphiaost
 • 1 dl fløte
 • 110 g malte mandler (mandelmel)
 • 30 g kokosmel
 • 1 ss fiberhusk
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ss rå kakao (eller vanlig kakao)

Pisk eggedosis av egg og søtning. Smelt smøret og rør det sammen med ost og fløte og bland det med eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene utenom kakaoen og rør det inn i røren. Ta 1/3 av røren i en ny bolle og rør inn kakaoen. Fordel halvdelen av den lyse kakedeigen i en smurt formkakeform eller brødform. Legg i den mørke deigen og ha over resten av den lyse deigen. Dra en kniv gjennom et par ganger for å blande deigen lett. Stek i ca 35 grader på 175 grader midt i ovnen. Kjenn etter med en kakenål når kaken nærmer seg ferdig. La kaken stå litt i formen før du hvelver den. Avkjøl på rist.

Om du klipper en strimmel med bakepapir som du legger på langs i formen og opp kantene er det veldig enkelt å få kaken ut av formen etter steking.

Marmorkake

3 responses to “Marmorkake, glutenfri og sukkerfri

 1. Tilbaketråkk: Marmorkake, glutenfri og sukkerfri | Blopp.no·

 2. Så flott kake, jeg ser etter oppskrifter med fiberhusk,
  så skal prøve denne som formkake 🙂
  -linker til deg hvis jeg blogger den, selvom jeg ikke har de sukkertypene du har brukt…

  Ha en flott dag 🙂

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..