Tanker for 2014

Vi er nå over midtveis i januar, og selv om jeg ikke er av typen som har nyttårsforsetter, så gjør jeg meg jo noen tanker om det nye året. Sunnere kosthold, mer grønnsaker og mer bevegelse – floskler som renner ut i sanden kanskje? Men med små steg av gangen, så sniker det seg inn litt og litt mer gode vaner. Kosten er ikke så aller verst allerede, selv om det dukker opp diverse søte saker her på bloggen. Det er tross alt hverdagsmaten som er det viktigste. Og med hveteintoleranse i noen år nå så har det tvunget seg frem å lage maten fra bunnen av.

Sukker er en ting jeg har redusert kraftig på i hverdagen. Jeg bruker xylitol og stevia enkelte ganger, men skal vi først kose oss med kake, lager jeg den på gamlemåten.

Ukemeny er noe jeg beundrer hos andre, men som ikke lar seg gjennomføre hos oss. Dagene er uforutsigbare, selv jobber jeg annenhver uke. Min mann jobber bare ettermiddag/kveld og drar på jobb før jeg er hjemme. Sønnen som bor hjemme er pendler og er hjemme omtrent samtidig med meg – hvis han ikke jobber overtidda. Min mann lager av og til middag ferdig før han drar på jobb, hvis han har tid til det. Han er en mann med mange jern i ilden. Noen ganger har han restemiddag og jeg lager middag når jeg kommer hjem. Så blir det en ny resteporsjon som blir satt i kjøleskapet. Dessverre har det hatt en tendens til at disse resteporsjonene har blitt glemt – og deretter kastet. Og der kommer mitt forbedringspotensial. Å ta bedre vare på rester, fryse ned i porsjoner. Så er maten ferdig til de dagene som ikke henger sammen og man ikke møtes før ved sengetid.

De ukene jeg har fri blir det litt mer ordning på matstellet. Og da er tanken min å lage litt ekstra slik at jeg kan fryse ned ferdige porsjoner. Det er samme jobb om man lager mat til 3 eller om man dobler mengden. Det første ble fiskegrateng. Den ble fryst ned i metallformer ferdig til å sette i stekeovnen. Like enkelt som Findus, men hjemmelaget. Jeg har også kjøttkaker i brun saus ferdig frosset. Begre og bokser er innkjøpt hos Europris til flere rester og halvferdige middagsretter.

Fiskegrateng

 

Begere

Ikke noe nyttårsforsett, bare en tanke om å ta bedre vare på maten og kaste mindre. Søk gjerne på ‘rester’ i bloggen min for forslag på nye retter laget av rester. Og tips mottas med takk. 🙂

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..