Grovbrød for kresne ganer

Enkelte får helt hetta om det er frø i brødene, og når de i tillegg er temmelig viljesterke nekter de å spise og drar heller og kjøper sitt eget brød. Derfor har jeg bakt uten frø og hele kjerner. Grovt og mettende, selv om selve brødskivene ble mindre enn kjøpebrød og poden må ha 8 skiver i matpakken i stedet for 6.

Grove speltbrød

Dette trengs til 4 brød i 1,5 liters former:

 • 4 dl lettmelk
 • 2 dl eplejuice
 • 8 dl vann
 • 1 pk gjær
 • 3 ss honning
 • 2 ts salt
 • 100 g mykt smør
 • 3 dl havrekli
 • 5 dl rugmel
 • 1 dl FiberFin
 • 2 ss fiberhusk
 • 1,2 liter grov sammalt spelt
 • fin spelt til passe deig, 1-1,5 liter

Varm opp væsken til ca 37 grader og rør ut gjæren. Dette er en stor deig, så lag den gjerne i en kjøkkenmaskin, men på lav hastighet når du baker med spelt. Ha i honning og salt, og tilsett de tørre ingrediensen etterhvert samtidig som maskinen går. Elt inn mykt smør før du har i den fine spelten. Tilsett fin spelt til du har en deig som så vidt slipper bollen. Hev godt opp, 45 minutter til en time.

Ha deigen på oljet bakebord. Del den i 4 og form emner som legges i smurte former. Deigen skal ikke knas, bare strekk den litt. Etterhev til deigen er litt over kanten på formene. Stekes på 200 grader nederst i ovnen i 35-40 minutter. Brødene skal høres hule ut når du banker på dem. Avkjøles på rist.

One response to “Grovbrød for kresne ganer

 1. Tilbaketråkk: Grovbrød for kresne ganer | Blopp.no·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..