Enkel gulrotsuppe til to

Denne suppen ble til en dag jeg var litt matlei og sulten og vi skulle bort til middag om kvelden. Selv er jeg veldig glad i alskens supper, noe min bedre halvdel ikke er. Slik at det som egentlig var en suppe beregnet til to personer, ble en suppe jeg hadde i to dager.

Gulrotsuppe

Suppen kan også brukes som en enkel forrett, og uten at jeg har regnet på kalori-innholdet, vil jeg tro den kan inngå i den nye farsotten 5:2 dietten.

Dette trenger du:

 • 2 middels store gulrøtter
 • 1 liten potet
 • 1 bit sellerirot på størrelse med poteten
 • revet skall av en halv sitron
 • 1 ts malt ingefær
 • 1/2 feddfri hvitløk
 • litt olivenolje
 • 5 dl vann
 • 1 liten teskje grønnsaksbuljong (eller en terning)
 • 2 ss rømme/lettrømme/ekstra lett lettrømme

Skrell gulrøtter, potet og selleri og kutt det i biter. Hakk hvitløken. Varm litt olje i en kjele og surr ingefær og hvitløk litt før du tilsetter grønnsaker og sitronskall og surrer det litt i krydderblandingen. Tilsett vann og buljong, evt kraft om du har det, og kok til grønnsakene er møre. Purér dem med en stavmikser eller i en blender. Rør evt inn litt rømme like før servering.

Server gjerne med et rundstykke.

2 responses to “Enkel gulrotsuppe til to

 1. Jeg elsker supper til 5:2 dietten… Men nå har jeg nådd målet mitt, og kan lage supper til mannen og meg.. Vi liker det begge to… Har du god oppskrift på fiskesuppe eller kjøttsuppe? Det er supper jeg synes er gode..

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..