Panna cotta med jordbærpuré

En helt enkel, vanlig panna cotta. Fløtepudding. Nesten som den norske fløteranden. Forskjellen er bare at i den norske varianten skal ikke fløten kokes, da skal den piskes til krem og blandes med gelatin. Panna cotta betyr som kjent ‘kokt fløte’, selv om google translate lager det om til ‘fløte messeskjorte’ av en eller annen snodig årsak..

Pannacotta med jordbær

Uansett. Panna cotta kan lages i god tid, så denne kan kanskje passe til helgens utskeielser? Her er oppskrift til 4 porsjonsglass:

  • 4 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 2 ss sukker
  • 2 ts gelatinpulver (evt 1,5 oppbløtte gelatinplater)
  • jordbær
  • sukker
  • litt sitron

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frø, den delte stangen, fløte og sukker i en kjele og varm opp til ike under kokepunktet. La bøandingen stå og trekke i 10 minutter Ta ut vaniljestangen, varm opp fløteblandingen igjen og visp inn gelatinpulver. Har du brukt gelatinplater, visper du dem ned i den varme blandingen.

Fordel blandingen i 4 porsjonsglass og sett dem kaldt, helst over natten, gjerne lenger. Like før servering lager du en puré av jordbær og sukker, smak den til med litt sitron. Fordel puréen over panna cottaen og pynt gjerne med et jordbær og litt grønt. Selv har jeg brukt rørt jordbær fra sommerns sylting på toppen.

2 responses to “Panna cotta med jordbærpuré

  1. Endelig funker skriveren min igjen og jeg har printet ut oppskriften på denne desserten.. Ser helt nam ut… Tror jeg må lage til mannen og meg en søndag.. Ha fine kvelden..

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..