Sukkerfrie mintpletter

Trangen til søtt er et grunnleggende behov hos mennesket, helt fra tidenes morgen. Dessverre har ikke denne trangen forsvunnet samtidig med utviklingen ellers. Derfor er det en ny trend med å lage søte erstatninger som bare smaker søtt, men som ikke fører til blodsukkerstigning. Dermed kan man jo fortsette med sin gamle higen etter søtt, men med litt bedre samvittighet.. Eller?

Sukkerfrie mintpletter

Her er uansett oppskrift på mintpletter. Like godt egnet til diabetikere som til de som velger bort karbohydrater.

  • sukrinmelis/Sunkost lavkarbomelis
  • kremfløte
  • litt fiberhusk
  • peppermynteessens
  • sukkerfri overtrekkssjokolade, f.eks Cavalier Fondantsjokolade (85% kakao)

Jeg har utelatt mengde her, det verserer flere oppskrifter på nettet på disse plettene og like enkle alle sammen. Sukrinmelis eller Sunkost Lavkarbomelis er noe jeg ikke normalt har i hus da jeg ikke takler den kalde smaken. Men med peppermyntesmak gjør det ikke noe om det smaker kaldt, og det skal i tillegg oppbevares i kjøleskapet.

Bland ønsket mengde melis med fløte og litt fiberhusk (1 ts pr 3 dl melis) til en masse som kan formes. La den gjerne stå litt å trekke før du former små flate rundinger. Du kan gjerne prøve å trykke massen flat og stikke ut rundinger, men jeg fant det enklere å forme dem med hendene. Legg dem på bakepapir og sett dem i fryseren en stund.

Smelt sjokolade i vannbad og dypp plettene raskt i sjokoladen. Legg dem over på bakepapir og sett dem i fryseren et øyeblikk igjen. Oppbevares i kjøleskap.

Mulig disse blir bedre med litt Cocosa i tillegg til fløten for å få dem til å holde fasongen bedre, men det blir et eksperiment til neste gang.

4 responses to “Sukkerfrie mintpletter

  1. Tilbaketråkk: Sukkerfrie mintpletter | Blopp.no·

  2. Den er sikkert veldig god.. Men så har jeg visst fått nok søtt i helgen. Feiring fredag, og vennefest i går. Mye søte kaker.. Men trangen den kan komme som kasta over en..

    Ha en fin søndagskveld..

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..