Rødbetmos

Det kastes mye mat i samfunnet i dag, og her bør hver og en av oss forbrukere bli mer bevisst på hva man kjøper – og ikke minst mengde. Selvfølgelig er det billigere å kjøpe i stort, men om man må kaste neste halvdelen er det ikke billig lenger. Vi er sikkert mange som har stått og ryddet ut av kjøleskapet i blant – glemte halvfulle glass og dvaske grønnsaker.

Rødbetmos

Her forleden fant jeg noen glemte rødbeter i kjøleskapet og de ble det laget rødbetmos av. Mosen ble servert til stekt fisk, men jeg vil tro den kan passe like bra til stekt/grillet kjøtt. Det ble gjort litt på slump, men en enkel oppskrift får du her:

 • 2 middels store rødbeter
 • 3 sjalottløk
 • 1/2 hvitløk
 • eplejuice
 • salt og pepper

Skrell rødbetene og kutt dem i små terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Har du ikke sjalottløk, bruk 1/2 vanlig løk.Ha rødbeter og løk i en gryte og hell på eplejuice så det såvidt dekker. Kok opp og øla det småkoke under lokk til rødbetene er møre. Mos det hele med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Rør inn litt smør på slutten.

Rødbetmos

2 responses to “Rødbetmos

 1. Tilbaketråkk: Rødbetmos | Blopp.no·

 2. Den ser god ut! Men rødbeter her i huset er det i grunnen lite av. Men jeg er enig med deg at det kastes for mye mat.. Jeg var i Finland en liten svipp, og da handlet man noen kilo biff og det er godt til kos i helgen.. Her om dagen var det himmelsk god boknafisk, hjemmelaget bacon, gulrotstappe.. Er ikke det mat så vet ikke jeg.. Fiskegal ja…

  Ønsker deg og dine en riktig god påske!

  Varm klem i fra nord..

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..