Pannacotta med sitron

I det siste har fritiden gått med til strikking og ikke matblogging. Mat har man dog laget, noen bilder er tatt, men de ligger foreløpig godt i ro i påvente av å bli blogget. Jeg fikk det plutselig fryktelig travelt med to strikkeprosjekter, og vil du vite hva slags plagg som ble strikket kan du klikke her og her.

Nok om det, her er det mat som gjelder, og i og med at vi nå har begynt på den stille uken – påskeuken – kan det passe med et desserttips til alle helligdagene vi står overfor. Dessert som kan lages i god tid i forveien slik at man kan dra ut på tur enten det er på ski eller ved sjøen. Pannacotta er en slik dessert, og denne er smaksatt med sitron. Toppen kan varieres etter hva man liker, jeg har brukt jordbærpure med en liten tvist av sitron. Denne er i tillegg laget med laktosefri fløte.

Sitronpannacotta

Dette ble til 5 porsjonsglass hos meg:

  • 5 dl laktosefri kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 1/2 ts malt vanilje
  • 3 ts gelatinpulver av storfe (eller vanlig gelatin)
  • revet skall av 1/2 sitron
  • jordbær
  • melis
  • litt sitronsaft

Kok opp fløte, sukker og vanilje. Ta gryten av varmen og rør inn gelatinpulver til det er oppløst. Rør inn sitronskallet. Fordel massen i 5 porsjonsglass og sett dem til avkjøling, og sett i kjøleskapet minst 4 timer, gjerne natten over.

Purér jordbær med en stavmikser og smak til med melis og sitron. Fordel puréen over fløtepuddingen og pynt gjerne med sitronmelisse- eller steviablader.

3 responses to “Pannacotta med sitron

  1. Tilbaketråkk: Pannacotta med sitron | Blopp.no·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..