Ting tar tid, endelig kan man kalle kjøkkenet ferdig

Endelig. Kjøkkenet er ferdig. Og vi rakk å få på plass benkeplaten før husbonden dro på behandlingsreise. Vi kjørte egenhendig til Lyngdal og hentet platen direkte hos leverandøren fredag ettermiddag før han skulle reise. Helgen gikk med til å få platen på plass – før han pakket og dro på mandagen. Deretter fikk jeg oppgaven med å olje – og atter olje – platen med rå linolje. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har oljet den. Men det er viktigst i starten å få mettet treverket, da sparer man seg for mye ergrelse i ettertid.

Borte er sjakkrutete flisegulv i blått og svart, og istedet parkett i lys eik. Det fikk vi utrolig billig, en rest som var levert i retur av en kunde som ikke forsto prinsippet med halve staver i pakken. Dersom vi noengang ombestemmer oss, ligger flisegulvet fortsatt under. Parketten er lagt slik at den kan skiftes uten at det kommer i konflikt med kjøkkeninnredningen.

Jeg dro nedover til mannen min da han hadde vært borte i 2 uker, slik fikk vi 2 uker sammen som en slags ferie. Vel hjemme gjensto enda noen småting på kjøkkenet, et bokskap til alle kokebøkene mine, lister langs benkeplaten, glass bak kran og komfyr og ellers litt småting. Men nå koser vi oss på kjøkkenet. Bare det å kunne stå to stykker og jobbe ved benken – og attpåtil ha en duk mellom med litt stash – fantastisk. Se bildene og la deg gjerne inspirere.

Kjøkken

Spiseplassen er ikke så stor, et nostalgisk lite klaffebord fra IKEA – med skuff. Et slikt har jeg alltid hatt lyst på. Stort sett er vi bare 2 eller 3 tilbords, men vi har klart å sitte 6 stykker rundt. Da er det ikke plass til så mye mat på bordet, så den må da plasseres på benken.

Over bordet er et skap laget av en skapstamme lik resten av kjøkkenet, men mannen min kortet inn dybden på det for at det ikke skulle ruve så mye på veggen. I tillegg har han lagt dekkplater på sidene og laget en hylle på undersiden.

Kjøkken

Egentlig hadde vi ikke tenkt å ha glassfronter og hadde kjøpt inn vanlige skapdører. Men det fine med IKEA er at man kan ombestemme seg underveis, så jeg byttet inn deler for over 7000,-. To roteskap på hver side til saker og ting som ikke egner seg til utstilling… Og masse skuffer. Slippe å legge seg på kne for å lete etter det som står innerst i et skap. Herlig.

Kjøkken

Bak vask og kran har vi satt opp herdet glass. Enkelt å holde rent og man har forstatt helheten i tapeten. Ingen flisefuger som suger til seg skitt. Stor og god oppvaskkum. Og nostalgisk vannkrane. Den falt jeg for for lenge siden.

Kjøkken

Kjempegod arbeidsbenk på 3,5 meter. Benkeplatene i eik ble bestilt hos Montér da IKEA ikke hadde lange nok uten å spesialbestille, og da ble Montér rimeligere. Foreløpig mangler lys over benken, men det kommer. Det blir noe egenlaget, deler er kjøpt inn, og bilder vil komme senere. Ikke har jeg gardiner heller ennå, det får komme etterhvert.

Kjøkken

Endelig en ventilator som gjør jobben. Denne er egentlig beregnet på en 80-cm komfyr, men plasseringen av komfyren gjorde at vi valgte denne ventilatoren med buet glass. Hjørnekarusellene er helt geniale. De svinges ut som vanlig, men i tillegg kan de trekkes enda lengre ut. Ingenting som blir bortgjemt og glemt innerst. Og man får tak i det man skal ha. Kjøleskapet måtte kjøpes nytt underveis da vi helt tilfeldig fant ut at det gamle sannsynligvis har hatt en produksjonsfeil bak hvor kondensvannet ble ledet ut. Dette er fra IKEA, rimeligere enn andre leverandører og lengre garanti. Det samme gjelder komfyr, platetopp og ventilator.

Kjøkken

Bak steketoppen har vi også satt opp herdet glass. Lettvint å holde rent.

Gjett om jeg koser meg på det nye kjøkkenet! Og gleder meg til julebaksten…

6 responses to “Ting tar tid, endelig kan man kalle kjøkkenet ferdig

  1. Tilbaketråkk: Ting tar tid, endelig kan man kalle kjøkkenet ferdig | Blopp.no·

  2. Tilbaketråkk: Godt nytt år! | Smakebiten·

    • Beklager seint svar, men jeg har vært bortreist.
      Vasken er fra IKEA og heter BREDSKÆR. Totalmål med beslag er 115×48. Den store kummen er 45,5×40 og 18cm dyp. Stor og god plass. 😊

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..