Hjemmelaget Hapå med Vikingmelk (eller karameller om du vil koke litt lenger)

Min kjære har funnet internetts store oppskriftsverden. Der jeg leter i en kokebok, leter han på internett. Så har han en fiks idé om å bruke tomme vikingmelkbokser til sparebøsse.En slik boks rommer mellom 3- og 4000 kroner i tiere og tjuekroner. Men da må jo vikingmelken brukes først…

Google er en fin ting, og oppskrift på karameller ble funnet hos Dedication. Litt endring i oppskriften ble gjort da den inneholdt Sukrin – som ikke kan fordras her i huset. Det ble byttet ut med palmesukker. Husbond gikk i gang med karamellkoking og var veldig opptatt av koketiden. Omtrent på minuttet tok han massen av varmen og helte den ut i en bakepapirkledt form som ble satt kaldt. Men massen ble ikke stiv. Kanskje skulle den ha kokt litt lenger??

Mannen fikk sin sparebøsse og karamellmassen ble fortrengt. Men jeg syns den smakte godt, så jeg hadde den oppi en skål slik at den kunne brukes som pålegg.

Pålegg av vikingmelk

Om du vil lage pålegg eller karamell, her er oppskriften. Og husk at du kan bruke boksen som sparebøsse etterpå. Bare husk å skylle mange ganger med varmt såpevann.

  • 1 boks vikingmelk, eventuelt fløte
  • 1/2 dl kokospalmeblomstsukker
  • 2 ss yacon sirup
  • 1 liten klype salt
  • litt vaniljepulver
  • 1-2 ss smør

Bland alt i en gryte og kok massen i ca 40 minutter. Drypp en dråpe i et glass kaldt vann for å se om den stivner dersom du vil ha karameller. Kok litt til om den ikke lar seg forme til en kule.

Hell massen i en skål dersom du vil ha pålegg. Vil du heller ha karameller og koker litt lenger, kan du enten fylle små konfektformer eller helle massen i en bakepapirkledt form og sette kaldt. Skjær i biter når massen er kald.

Denne oppskriften er fint egnet for diabetikere da den gir en langsom blodsukkerstigning.

 

2 responses to “Hjemmelaget Hapå med Vikingmelk (eller karameller om du vil koke litt lenger)

  1. Tilbaketråkk: Hjemmelaget Hapå med Vikingmelk (eller karameller om du vil koke litt lenger) | Blopp.no·

  2. Den er sikkert veldig god. Har også en mann som jakter rundt på internet. Oppskrifter finner han, og til jul ble det gode lammeruller, og her i dag en herlig fiskesuppe. Er bra at mannfolkene slipper til på kjøkkenet så kan vi nyte maten. En god helg til dere!

    Varm hilsen og klem fra nord.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..