Brownie med peanøttfyll og sjokoladefrosting

Denne kaken er en ordentlig kaloribombe. Svigerdatter har lagd den et par ganger i heimen – og den blir aldri gammel for å si det sånn. Oppskriften er hentet fra Det søte liv , men vi har justert den litt. Litt endring i fremgangsmåten og her er brukt speltmel i stedet for hvetemel. Ungdommene i huset har litt problemer med laktose, derfor er det brukt klarnet smør og laktosefri kremfløte for å gjøre belastningen på magen mindre. Kremosten er ikke like ille, men er du laktoseintolerant kan kremosten her fint byttes ut med Tofutti kremost – og det klarnede smøret kan erstattes med laktosefri margarin. Brownie med peanøttfyll   Brownie:

 • 150 g klarnet smør
 • 300 g kokesjokolade (fra IKEA – inneholder ikke melk)
 • 3 store egg
 • 4 dl sukker
 • 3 ts vaniljesukker
 • 5 ss kakao
 • 2,25 dl siktet spelt

Peanøttfyll:

 • 120 g kremost
 • 2,5 dl kremet, økologisk peanøttsmør
 •  1,25 dl melis
 • 0,5 ts vaniljeekstrakt
 • 2 dl laktosefri kremfløte

Sjokoladefrosting:

 • 50 g  klarnet smør
 • 120 g kremost
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 3 ss kakao
 • 4,5 dl melis

Brownie: Smelt smør og sjokolade og la det avkjøle litt. Pisk egg og sukker luftig, men det trenger ikke bli eggedosis. Visp inn sjokoladeblandingen. Bland mel, kakao og vaniljesukker og sikt det i eggebladingen. Rør det lett og raskt sammen. Hell røren i en liten langpanne (20×30) som er kledd med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 175 grader ca 25 minutter. Den skal fortsatt være litt rå i midten. Avkjøl og sett kaken i kjøleskap til den er helt kald. Peanøttfyll: Ha alle ingrediensene til fyllet i en mikser og visp til det er tykk krem. Ha fyllet over kakebunnen, som fortsatt er i formen. Sett kaken i fryseren minst en time slik at peanøttfyllet blir helt stivt. Sjokoladefrosting: Pisk sammen smør og kremost. Ha i vaniljeekstrakt, kakao og melis og pisk til en fyldig krem. Fordel kremen over peanøttfyllet. Sett kaken i kjøleskap over natten, eller noen timer i fryser. Fyllet må bli helt stivt før du skjærer i kaken. Løft kaken ut av formen med hjelp av bakepapiret og skjær kaken i firkanter med en stor, skarp kniv. Oppbevar kaken i kjøleskap, evt fryseboks. La kakebitene tempereres litt på kjøkkenbenken før servering. Smaker himmelsk. Brownie med peanøttfyll

3 responses to “Brownie med peanøttfyll og sjokoladefrosting

 1. Tilbaketråkk: Brownie med peanøttfyll og sjokoladefrosting | Blopp.no·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..