Hurra for svigermor!

Bloggtørke er det visst noe som heter. Mulig det er den som har rammet meg. Jeg har en mengde bilder klar, men så er det litt slik som Albert Åberg – som «skal bare»..

Men, det var ikke Albert Åberg som skulle presenteres i dette innlegget, det var svigermor. Verdens beste svigermor. Kvinnen som tok meg under sine vinger da jeg som en forskremt og sjenert 16-åring ble kjæreste med sønnen hennes. Mange gode verdier har jeg tilegnet meg hos henne og svigerfar. Det ble mitt andre hjem.

Nå har svigermor rundet 75 år. Først ville hun ikke gjøre noe av dagen, det ble litt vanskelig å feire en slik dag etter å ha blitt enke. Kun familie ville hun ha rundt seg. Det er bare det at den nærmeste familien er ganske stor etterhvert. Dermed ble det bedt inn ca 45 stykker til feiring helgen før hun hadde dagen. Alle oppgaver ble delegert rundt til barn og svigerbarn, alt fra bordkort, sanghefte til smørbrød, dekking av bord og underholdning.

Selve dagen hadde hun kaker og smørbrød i beredskap til de som dukket opp uanmeldt. Da ble jeg spurt om å lage en enkel marsipankake. Den er min vanlige klassiker, sukkerbrød med sitronfyll og pisket kremfløte, dekket med marsipan. Marsipankake

 

 Nedenfor er litt stemningsbilder fra festlokalet, et gammelt bedehus.

Dekket bord

Blomstene er tre potter med primula, satt i plastpose og kledd med svarte servietter. Så er det lagt eføy innimellom.

Dekket bord

Legg merke til bordkortene, hvert av dem med et bittelite strikketøy, tredd innpå tannpirkere.

Smørbrød

Over 200 smørbrød ble smurt. Hjemmelaget spiralloff med reker, roastbiff, skinke, karbonader, aspic, laks med eggerøre og kokt tunge. For ikke å glemme geléskiver til de minste. De har jeg ikke bilde av, men det er enkelt forklart spiralloffskive med vanlig gelé på. Som en huskeregel – det blir 20 skiver av én spiralloff.

Kakebord

Kakebordet, med kaker, desserter, frukt og chips. Her er vanlig bløtkake, karamellpudding, dronning Maud fromasje, ostepai, brownie, budapestrull og en vi bare kaller «styremøtekake». Alt er hjemmelaget og gitt av gjester.

Og svigermor var storfornøyd. Det tok noen dager før hun var nede på landjorda igjen.

Marsipankake

Enkelte bilder er tatt med mobiltelefon i dårlige lysforhold, derav kvaliteten.

2 responses to “Hurra for svigermor!

  1. Tilbaketråkk: Hurra for svigermor! | Blopp.no·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..