Karamellpudding

Generasjonen før oss var henrykte da pulver og halvfabrikata kom på 60-tallet. Karamellpudding for meg har derfor alltid vært synonymt med en pakke pulver som skulle kokes opp med melk og deretter helles i en form til avkjøling, gjerne TupperWares Jello-ring. Jeg fortsatte på samme måte da jeg stiftet bo som 19-åring og hadde trebarns-familie som 25-åring. Karamellpudding fra bunnen av virket så komplisert liksom…

Men trenden har snudd, nå lages puddingen helst fra bunnen av her i heimen. Da smaker den aller best.

Karamellpudding

 

Denne puddingen har hatt litt for høy temperatur, i tillegg er det tatt med mobilkamera og er ikke av den beste kvalitet.

Dette trengs til en pudding som går akkurat i en 1,5 liters brødform:

 • en god dl sukker til bruning 
 • 9 dl melk
 • 1 vaniljestang
 • 4 ss sukker
 • 5 egg

Sett formen på en kokeplate og ha i sukkeret som skal brunes. La det stå på platen til sukkeret har smeltet og blitt brunt. Drei på formen slik at hele bunnen og litt av kantene dekkes med smeltet sukker.

Kok opp litt av melken med den splittede og skrapte vaniljestangen. Visp egg og sukker lett sammen. Ta opp vaniljestangen og hell resten av den kalde melken oppi den varme. Hell eggemassen i gryten gjennom en sil.

Tøm massen i formen. Stekes i vannbad i ca 1,5 time ved 100-125 grader. Vannet må ikke koke, da vil puddingen bli hard og pipete (hullete).

Avkjøl karamellpuddingen og hvelv den over på et fat med litt kanter.

Et alternativ til denne metoden med egg, er å bruke råmelk om du har tilgang til det. Da kan du følge oppskriften min på råmelkspudding. 

3 responses to “Karamellpudding

 1. Bra oppskrift, Anne-Lise!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

 2. Tilbaketråkk: Hurra for svigermor! | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..