Rabarbrasirup til f.eks limonade

Tidlig på sensommeren tok jeg resten av rabarbrastilkene og la i fryseboksen. Akkurat da hadde jeg ikke tid til å gjøre noe med dem. Planen var å lage rabarbrasirup, en oppskrift jeg hadde sett hos Bakemester Snipp. Og nå for noen dager siden hadde jeg en ryddesjau i fryseboksen, saftet 3 bøtter med solbær, lagde råmelkspudding, blodpannekaker og også rabarbrasirupen til Helene i Spania.

 

Rabarbralimonade

Min limonade har mer farge enn Helene sin, mye sannsynlig siden jeg har brukt jordbærrabarbra som er mye skarpere i rødfargen.

Oppskrift hentet fra Bakemester Snipp.

  • 425 g rabarbra
  • saft av 1/2 sitron
  • 180 g sukker
  • 1 cm frisk ingefær, finrevet
  • 2,5 dl vann

Rens og kutt rabarbraen i biter. Ha den i en gryte sammen med sitronsaft, sukker, ingefær og vann. Når det gjelder ingefær blir mengden relativ. 1 cm sier oppskriften, men hva med tykkelsen på ingefæren? Jeg kunne nok hatt i litt mer i min sirup.

Kok opp og la det koke på middels varme under lokk i 25 minutter. Rør av og til. Bruk en finmasket sil og sil av væsken. Mos gjerne rabarbrabitene litt slik at du får med all væske. Avkjøl. Kan oppbevares i kjøleskap ca 2 uker.

For å lage limonade fyller du et glass 1/3 fullt med sirup. Ha i isbiter, evt en sitronskive og fyll opp med farris. For en alkoholholdig drink kan det tilsettes en skvett rom.

Sirupen kan også brukes som en dessertsaus. Ypperlig på råmelkspudding, kan tenke den er fin på mandelpudding og riskrem også. Og iskrem selvfølgelig.

Rabarbralimonade

2 responses to “Rabarbrasirup til f.eks limonade

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..