Butterdeigsstenger/salte pinner

Disse «pinnene» er veldig enkle å lage, vel og merke dersom du har ferdig butterdeig i fryseren. Har du ikke hjemmelaget går det fint med den ferdigkjøpte varianten også dersom du tåler hvetemel. Stengene er supre som tilbehør til supper og andre lette middagsretter. De er også fine som snacks, gjerne sammen med et glass øl. Minner kanskje litt om grissini, men de er bakt av gjærdeig.

La butterdeigen tine før du kjevler den til et rektangel. Skjær strimler og kutt dem i passe lengder. Dryss flaksalt eller himalayasalt på begge sider og snurr dem dem. Legg stengene på papirkledt bakeplate og stek dem litt høyt i ovnen på 200 grader til de er gyldne og sprø.

Butterdeigstenger

6 responses to “Butterdeigsstenger/salte pinner

  1. Tilbaketråkk: Butterdeigsstenger/salte pinner | Blopp.no·

  2. De ser sprøe og gode ut. Jeg skjønner nå at vi må bli flinkere på å lage slike enkle tilbehør i stedet for å bare kjøpe noe digg.

  3. Disse kunne jeg ha tenkt meg å prøvd, men som sagt skal jeg jo ikke ha det riktig ennå. Det får være til man er frisk igjen. Men fant sørlands chips laget med ekte potet og litt havsalt. Ikke hvetemel takk og pris, da har jeg litt snacks til fredagskvelden.

    Varm hilsen fra nord.

  4. Tilbaketråkk: Vikingskip | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..