Vikingskip

Nå tror du kanskje du skal få en lang utlegning om vikinger og deres reiser, men da har du bommet kraftig. Her skal du i stedet få en enkel oppskrift på fiskemiddag av typen alt-i-ett. Fisk og grønnsaker i folie, og navnet kommer av måten folien er formet på. Fiskepakkene tilberedes i stekeovn, men til sommeren kan de legges på grillen.

Vikingskip

 

Det fine med slike pakker er at hver pakke kan tilpasses hver enkelt. Den som griner på nesa av masse grønnsaker, kan heller få en gulrot ekstra og dermed slippe f.eks squash. Jeg har ingen mengdeanvisninger i oppskriften, her tilpasses porsjonene etter sultgraden. Men et enkelt mål pr porsjon, kan være at du former hendene til en skål, og tenker at du fyller dem med fisk og grønnsaker. Sånn cirka.

Bruk 100-150 g fisk pr porsjon. Fisk kan være alt fra laks, torsk, sei – men ikke bruk lyr. Det er en typisk stekefisk og er ikke god når den bare kokes. Riv litt store stykker med aluminiumsfolie og legg på et par spiseskjeer smør. Fordel fisken over smøret.

Vikingskip

Kutt grønnsaker i små biter. Gulrot, vårløk, squash, sukkererter, blomkål, brokkoli – bruk det du liker. Paprika er fargerik og fin, men har en tendens til å bli litt dvask og seig i skallet. Velger du å ha i poteter, må disse kuttes ganske smått. Om ikke gulrøtter er helt møre gjør ikke det så mye, men poteter som ikke er gjennomkokt smaker ikke helt godt. Fordel grønnsakene på foliebitene.

Vikingskip

Dryss over litt salt og pepper, klipp over litt urter om du vil, en liten skvis med sitron gjør seg også. Så pakker du alt inn i en avlang pakke og former endene i en lang tut som du former som stavnen og akterenden på et vikingskip.

Legg pakkene over i en langpanne og bak dem midt i stekeovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Tiden avhenger av hvor smått du har kuttet grønnsakene.

Server varme, gjerne med et rundstykke eller butterdeigsstenger ved siden av.

Vikingskip

3 responses to “Vikingskip

  1. Tilbaketråkk: Vikingskip | Blopp.no·

  2. Så fort det blir tørt på hverandaen skal grillen fram og dette var en veldig morsom variant av innpakningen i folien. Ikke så det vanskelig å få til heller.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..