Knallgodt sjokoladepålegg – som er sunt i tillegg

Selv har jeg ikke vokst opp med nugatti, da var det Hapå og Sunda som gjaldt. Ikke at det var så veldig godt at det gjorde noe. Søtt og klissete. Men etter at jeg selv fikk barn, var Nugatti og Sjokade stadig etterspurt som pålegg. På -90tallet var det ikke samme fokus på sukker som i dag, likevel måtte mine barn først spise noe sunt pålegg før de fikk sjokolade på maten. Da var det heller ingen som lagde slike ting selv heller, og om de så gjorde var det nok proppet med sukker likevel.

Nå skyller det en sunnhetsbølge over oss, vi lager mat fra bunnen av og er veldig fokusert på at maten skal være sunn og uten raffinert sukker. Så her er en oppskrift på sunt sjokoladepålegg, opprinnelig fra http://www.okosjokolade.no/ men med litt justeringer. Originalen er med agavesirup, jeg har brukt yacon og kokospalmeblomstsirup i stedet.

Sjokoladepålegg

Dette trenger du til et lite glass:

 • 3 ss cashewnøttsmør
 • 1 ss smeltet kokosolje/Cocosa
 • 3 ss kakaopulver
 • 1 ss yaconsirup
 • 2 ss kokospalmeblomstsirup
 • 1/2 ts vaniljepulver
 • 3 ss vann

Bland alt med stavmikser eller blender. Du kan også bytte ut cashewnøttsmøret med annet nøttesmør. Selv skal jeg ha litt mindre kakao i neste gang og bytte ut vannet med melk.

Pålegget kan oppbevares i kjøleskap i en ukes tid. Ta det gjerne ut litt før bruk for at det skal bli lettere å smøre på brødskiven. Dette kan også brukes av diabetikere da kokospalmesirupen gir lav blodsukkerstigning og yaconsirupen består av inulin – et søtt fiber som ikke påvirker blodsukkeret.

Alt du trenger til dette, finner du i din lokale Sunkostbutikk.

Ikke sponset innlegg

One response to “Knallgodt sjokoladepålegg – som er sunt i tillegg

 1. Dette må da være en topp oppskrift for alle sjokoladeelskere tenker jeg. Nå er jeg vokst opp med Hapå men spiste det ikke for jeg var mer tilhenger av peanøttsmør husker jeg. Hadde nugatti i hus, men det var kun yngste sønn som var storforbruker av den. Nå har han slutta, og blitt litt sunnere vil jeg tro!

  Skal prøve og være flinkere til å oppdatere meg på hva som skjer på bloggene rundt omkring.

  Vi snakkes.

  Klem fra Eva

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..