Sukkerfri knekk

Sukkerforbruket er redusert kraftig i husholdningen, for ikke å si omtrent kuttet ut. I det daglige benyttes sukkerfrie alternativer, men så var det det med jul da. Noe julebakst blir ikke klusset med, noen sorter velges bort og nye sukkerfrie varianter vil bli prøvd ut. Det samme gjelder julesnop. Ikke alt smaker like godt, derfor var det med litt skepsis at jeg prøvde ut oppskriften på sukkerfri daim fra Elisabeth Holm  Men – de var jo bare helt fantastiske!

Sukkerfri knekk

Disse ble laget i går kveld, og nå er det nesten tomt. Samme oppskrift kommer til å bli brukt for å lage brente mandler. Knekken smaker skikkelig søtt, men ikke sånn sviende søtt som knekk av sukker. Ikke smaker det kunstig eller isende heller. Og selv om det er Elisabeth som har kommet med oppskriften velger jeg å dele den her:

  • 2,5 dl Tagatesse
  • ca 20 g smør
  • evt 3 sukrinsjokolader

Ha smør og tagatesse i en stekepanne og rør til det smelter. Bruk gjerne en slikkepott av silikon, da slipper massen lettere. Dette vil klumpe seg og se helt håpløst ut, men bare fortsett å rør. Når massen er smeltet, la den småkoke til den er gyllenbrun. Jeg målte temperaturen på massen da jeg syns den så ferdig ut, og da holdt den 130 grader.

Sukkerfri knekk

Hell massen over på et bakepapir som ligger på en overflate som tåler varme (skjærefjøl e.l) Skyv litt i kantene på massen for å få den litt i fasong mens den avkjøles. Før den er kald rutes den opp med kniv eller pizzahjul. Rut gjerne flere ganger, da er det lettere å skille bitene fra hverandre. Avkjøl bitene før du evt dypper dem i smeltet sjokolade. Oppbevares (gjemmes) i kjøleskap.

Sukkerfri knekk

 

Tagatesse får du kjøpt i alle Sunkostbutikker. Dette er et naturlig søtningsmiddel som kan benyttes av alle som ikke kan eller vil spise vanlig sukker.

Innlegget er ikke sponset.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..