Knekkebrød – igjen

Det siste året har det blitt laget noen tusen knekkebrød på kjøkkenet mitt. Brød er så godt som borte fra bordet vårt. Jeg har hatt oppskrifter jeg har gått ut i fra og tilpasset til en smak og konsistens som passer ganen til alle i heimen – spesielt dem som ikke liker kokos, siden det er kokosmel i knekkebrødene. Min oppskrift er tilpasset 3 stekebrett til innebygningskomfyr. Vanlige stekeovner har større brett, det hadde ikke falt meg inn da svigermor fikk oppskriften av meg. Hun kalte knekkebrødene blonder da de ble så alt for tynne. Så dersom du har store brett, fordel massen på 2 brett, ikke 3.

 

 • 0,5 dl Fiberfin
 • 1 dl mandelmel
 • 1 dl kokosmel
 • 1 dl gresskarkjerner
 • 2,5 dl linfrø
 • 2,5 dl solsikkekjerner
 • 2,5 dl sesamfrø
 • 2,5 ss fiberhusk
 • 1,5 ts salt
 • 6-7 dl vann

Bland alt det tørre. Ha i vann og rør godt sammen. Juster med vannmengde til en konsistens som lar seg bre utover. Fordel på 3 bakepapir som er tilpasset stekebrettet. Enklest er å bruke stekespade og hender. Rut opp med et pizzahjul eller en kniv.

Stek alle tre brett på varmluft 160 grader i ca 1 time. Luft ut fuktighet underveis. Sjekk tiden, det kan hende tiden må justeres i forhold til din komfyr og hvilken tykkelse du får. Dersom ikke alle er blitt sprø, kan de ettertørkes på 100 grader.

Avkjøl og oppbevar i tett boks.

Her kan oppskriften justeres alt etter hvilke frø du har. Jeg har også brukt malte mandler i stedet for mandelmel, husk da at det går mindre væske.

For de som lurer på karbohydratinnholdet, så inneholder hele porsjonen ca 49,91 g karbohydrater. Jeg får 48 knekkebrød av denne porsjonen, og det gir ca 1,04 g karbohydrater pr knekkebrød.

 

One response to “Knekkebrød – igjen

 1. Tilbaketråkk: Lavkarbo rundstykker | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..