Mektig sjokoladeterte

Selv om man spiser sukkerfritt smaker det med en kakebit av og til. Mange av de gamle oppskriftene kan til tider justeres og lages sukkerfrie, men av og til er det kjekt å prøve noe nytt. Jeg titter jevnlig innom The sugarfree baker og leser jevnlig nyhetsbrevene hun sender ut. Der blir baking omgjort til matematikk og kjemi, og man forstår hvorfor ting ikke oppfører seg helt som forventet når man baker med andre søtningsmidler.

For en tid tilbake la hun ut oppskrift på en sukkerfri sjokoladeterte som så veldig fristende ut. Hennes bunn var en helt vanlig tertebunn, den byttet jeg ut med en lavkarbobunn da jeg bakte den i påsken. Kjempegod og mektig. Mulig jeg har i litt mere tagatesse neste gang, da den ble litt for «mørk» for enkelte ganer.

Servert med Piano Zero vaniljesaus

Tertebunn:

 • 2 dl mandelmel, avfettet
 • 1/2 dl kokosmel
 • 1 ss fiberhusk/psyllium husk
 • 10 g kakao (ca 1,5 ss)
 • 20 g tagatesse
 • 1/2 ts salt
 • 50 g kaldt smør i terninger
 • 1 egg
 • ca 3 ss vann

Bland det tørre i en food prosessor. Ha i smøret og kjør til en smuldrete masse. Tilsett egg og vann og kjør til deigen former seg til en klump. Trykk deigen rett ut i en smurt paiform og sett den deretter i kjøleskapet i en halv time. Stek bunnen i 5-10 minutter på 200 grader. Avkjøl på rist.

Sjokoladeganache:

 • 400 g sukkerfri sjokolade (5 plater Nicks mørke sjokolade)
 • 60 g smør
 • 10 g tagatesse
 • 0,75 dl kremfløte (øk mengden til 1-1,2 dl hvis du vil ha mykere fyll)

Ha alt i en bolle og smelt det over vannbad under omrøring. Avkjøl til ganachen har romtemperatur før du heller den over i paiskallet. Settterten i kjøleskap minst to timer før servering. Strø evt over litt kokos som pynt, eller som her – farget sukrin 1:1. Serveres gjerne med vaniljekrem eller råkrem. Eller enkelt som vist her, med ferdigkjøpt sukkerfri vaniljesaus blandet med litt pisket krem.

 

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..