Mektig sjokoladekake fra Funskjonell Mat

Juni måned har vært en måned med mange hendelser. Hjerteinfarktmistanke med påfølgende ambulanse, brannskade, skilsmisse, sykehusinnleggelse… Dette er bare litt av det som har skjedd rundt meg og mine. Ene sønnen er nå på bedringens vei etter å ha fått annengradsforbrenninger på armer og i ansikt St.hansften. Alt dette har medført at det har blitt lite tid til blogging. Mye bilder ligger klar, det er bare tiden som ikke strekker helt til.

Her er likevel en kake som ble laget for en tid tilbake siden, en mektig og mørk sjokoladekake. Oppskriften er hentet hos Funksjonell Mat , som har kalt kaken Black Magic. Jeg har byttet ut sukrinmelisen med Tagatesse.

Oppskriften er til en form på 20 cm i diameter.

  • 250 g smør
  • 250 g sukkerfri sjokolade (f.eks Nutrinick)
  • 1 dl ka
  • 1 ts vaniljepulver
  • 80 g tagatesse
  • 4 egg

Smelt smør og sjokolade i kaffen på svak varme. Bland det godt sammen og avkjøl. Pisk egg, vanilje og tagatesse til eggedosis. Bland eggedosis og sjokoladeblandingen forsiktig sammen.

Kle formen med bakepapir, gjerne dobbelt og på utsiden om du bruker en springform. Det kan nemlig lekke litt fett under stekingen. Hell røren i formen og stek på 175 grader i 50-60 minutter. Sett inn et brett over kaken for å hindre at den blir svidd. Steketiden er så lang for at kaken «skal sette seg» siden det er eggene som skal få kaken fast.

Avkjøl helt i formen, gjerne i kjøleskap til dagen etter. Løsne langs kanten med en kniv for å få den ut av formen. Serveres romtemperert og gjerne med et dryss sukrinmelis over.

Det som ikke blir spist opp, oppbevares i kjøleskapet.

 

 

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..