Sukrin og FiberFin

Sukrin består av erythritol, et naturlig sukkeralkohol som blant annet finnes i pærer og sopp. Det er ikke kunstig fremstilt, men blir laget av naturlige råstoffer i en naturlig fermenteringsprosess. Det er kalorifritt og påvirker ikke blodsukkeret, og er på den måten velegnet for diabetikere. Sukrin er også tannvennlig i og med at bakterier vanskelig kan feste seg på tennene, og det demper bakterievekst i munnen.

Sukrin smaker og ser ut som sukker. Ren sukrin gir dog en «kald» følelse i munnen. Du kan bruke det i matlaging og baking da det tåler oppvarming. Mengden Sukrin bør ikke overstige 1/5 eller ca 20% av den totale mengde ingredienser.

FiberFin er et usynlig fiber som gjør det enkelt å senke GI-verdien på bakverk. Det er såkalt resistent stivelse, hvilket vil si at det ikke brytes ned i kroppen til druesukker, men oppfører seg som rent fiber.

Anbefalt daglig inntak av kostfiber er 30 gram, men vi får i dag i oss kun 18 gram. En spiseskje FiberFin gir 6 gram fiber, og er en enkel og velsmakende måte å øke fiberinntaket i kosten på. For å få i deg like mye fiber gjennom andre matvarer, kan du spise:
4 gulrøtter, 8 tomater, 2.5 porsjon brokkoli, 2 epler, 3 skiver grovbrød eller en stor porsjon havregryn.

Alle steder hvor du bruker mel, kan du også bruke FiberFin. Bare bytt ut 10-20% av melet med FiberFin. Smak og utseende blir som før! Bytter du for eksempel ut 7% av melet i en pizzaoppskrift, vil fiberinnholdet bli like høyt som i grovbrød. I tillegg blir deigen lettere å jobbe med.

FiberFin het tidligere Hi-Maize

Kilde:FunksjonellMat

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..