Svenske tynnbrød

I forbindelse med mitt innlegg, Bygg, det nye helsekornet, skrev jeg at jeg ville legge ut oppskrifter med bygg etterhvert. Vel, jeg prøvde meg på svenske tynnbrød, og her er oppskriften. Neste gang skal jeg prøve å kjevle dem litt tykkere…

  • ca 7 dl byggmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 4 dl kulturmelk

Bland det tørre og ha i melken. Bland til en litt løs deig som kan kjevles. Del deigen i 12 og trill ut boller som du kjevler ut. Har du rutekjevle, så bruk det. Hvis ikke, må du prikke leivene med en gaffel før steking.

Stek dem i tørr stekepanne, eller på steketakke hvis du har, ca 5 minutter på hver side.

Jeg serverte dem med smør og ost, men min 15-åring fant ut at de var enda bedre med smør og brunt sukker på…

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..