Bollefrikassé – frikassé med kjøttboller

En god gammel klassisk matrett. Og en middagsrett poden på 15 gjerne kan varte opp med til middag når vi andre kommer fra jobb.

Som vanlig har jeg ikke noen eksakte mål når jeg lager middag, men prøver å skrive sånn omtrentlig hva som blir brukt. Og som regel er vi 5 voksne til bords. Utgangspunktet er selvsagt en kjøttfarse, og det finner du oppskrift på i mitt tidligere innlegg, Mors kjøttkaker. Men i stedet for å steke kjøttkaker av farsen, lager du boller som du trekker i kjøttkraft eller en god grønnsaksbuljong. Den varianten jeg har her, er laget av halvdelen kyllingkjøttdeig og halvdelen storfekjøttdeig.

Når bollene er ferdige, øses de opp av kraften. Skrell og skjær opp 2 gulrøtter i skiver og ha dem i kraften. La dem trekke en stund. Så kan du velge om du vil lage sausen på gammeldags måte med å smelte smør, røre på mel og spe med kraft, eller om du vil gjøre det på den enkle måten ved å riste ut meljevning og ha oppi kraften. Jeg gjør det på den enkle måten… La sausen koke noen minutter før du har oppi kjøttbollene til varming igjen.

Server frikasséen med kokte poteter og gjerne persille i sausen (det hadde ikke jeg..).

One response to “Bollefrikassé – frikassé med kjøttboller

  1. Tilbaketråkk: Forsinket godt nytt år 2019! | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..