Forsinket godt nytt år 2019!

Bedre sent enn aldri. Litt gøy å se statistikken over innleggene fra år til år. Det er nesten de samme innleggene som havner på topp 10, de bare flytter litt opp og ned.

nyttår

Året 2018 er det året hvor syden flyttet nordover og vi hadde en sommer med 25-30 grader lenge. Samtidig en sommer med mye som skjedde både her og der. Største endringen var at sistemann fløy ut av redet. Han kjøpte seg hus nesten en mil fra sentrum, fredelig og godt med naturen like utenfor døra. Huset trenger oppussing og tildels renovering, og det første som ble gjort var å rive ut kjøkkenet – bokstavelig talt. Vegger, tak og delvis gulv ble revet og kledd på ny. Forrige eier hadde fjernet veggen mellom stue og kjøkken, så her måtte huset jekkes opp og ny vegg kom på plass. Inn med nytt kjøkken, lang god arbeidsbenk og ingen overskap. Skepsisen kom da gutten valgte svarte vegger og svart innredning. Men det ble utrolig fint! Med tre vinduer som slipper inn mye naturlig lys og spotter i taket ble det absolutt ikke mørkt og tungt. I august pakket han og dro, og vi to «gamle» har huset for oss selv.

Hunden vår Frøken Fie er en god samtalepartner når vi er alene hjemme, og hun er med over alt. Under julebaksten satt hun på en stol ved kjøkkenbenken og fulgte med. Sånn er hun med alt som skjer på kjøkkenet. Som ungene når de var små, vil hun følge med.

Tanker for 2019, tja. Plutselig gikk det opp for meg at i disse dager har jeg jobbet i 20 år i helsekostbransjen, snart 5 år som eier av egen butikk. Og dette igjen har ansporet meg til et nyttårsforsett. Slutte å handle på nettet de tingene jeg kan kjøpe i fysisk butikk. Kundemassen har minket de siste årene, og her er økt netthandel den store synderen. Derfor er det viktig å snu tankegangen og latskapen før vi plutselig sitter uten butikker.

Men – over til innleggene. Dessverre har det blitt mindre tid til blogging, men det kommer et innlegg i ny og ne. Likevel er det de gamle innleggene som holder stand. Vil du lese innleggene er det bare å klikke på teksten under bildet.

Nr 1: Sei som laks

Dette skrev jeg i 2017 og da gikk det inn på lista som nr 9. I 2018 har det klatret helt til topps. Tydelig et gammelt pålegg som mange syns er dyrt å kjøpe ferdig og heller vil kjøpe selv.

Nr 2: Koking av rogn

Dette innlegget lå på topp i 2017 og har blitt slått av seilaksen. En god råvare som kan nyttes til både middag og pålegg.

Nr 3: Sviskekake

Denne kaken har jaget opp og ned på topp-10 lista siden 2012. Med tanke på at innlegget kom i 2011, året etter at jeg startet bloggen, er dette tydeligvis en kake mange liker.

Nr 4. Speltrundstykker

Disse holder seg i toppen av lista, kanskje med god grunn. Svigermors oppskrift sikrer et godt resultat gang etter gang.

Nr 5: Sursteik

Dette er festmiddag og bryllupsmiddag på sitt beste her på mine kanter. Her kan både storfe og vilt brukes, kjøttet mørnes en uke i kulturmelk før det stekes på lav temperatur.

Nr 6: Tørre vafler

Fortsatt en god gammel traver på lista. Glutenfrie og brukes like mye til jul som om sommeren.

Nr 7: Rekesalat

Fortsatt med på lista, og husbonden kjøper fortsatt reker i store mengder. Kjempegode som de er, men gjør seg veldig godt sammen med majones og egg.

Nr 8: Solbærgelé

Dette blir mye brukt som kakefyll hos meg. Frisk og god sammen med krem og marsipan. Og i innlegget viser jeg hvordan du kan lage gelé uten tilsetninger.

Nr 9: Bollefrikassé

Gammel klassiker, kjøttboller i frikassésaus. Har holdt stand på lista siden starten av.

Nr 10: Julegeiter

Her er faktisk en nykommer på lista. Og siden det er en juleoppskrift har den hatt mange treff på søk for å klatre inn på Topp-10. Søt, tradisjonell gjærbakst med navn etter fasongen av en geiteklauv.

Dersom du ønsker å se tidligere topp 10 lister, finner du dem her:

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..