«Grove» pitabrød med spelt

Pitabrød er sjelden kost i heimen, men det hender jeg får et bakeinnfall i forbindelse med at middagen skal gå kjapt. Og hjemmelaget pita smaker så mye bedre enn kjøpepita med evighetsstempel. Ikke tar det så lang tid heller. Deigen heves mens salat og kjøtt strimles, og stekes mens kjøttstrimlene får en runde i stekepannen. Fyll dem med det du liker, enten det er kyllingstrimler, biffstrimler eller falafler. Putt også inn det du har og liker av grønnsaker som f.eks salat, agurk, rødløk, paprika etc.

Pitabrød er også kjempefint som skolemat. Fyll brødet med grønnsaker som gullungen liker, og ha spekepølse, skinke eller strimler av stekt kylling inni.

Grunnen til at jeg har kalt dem grove pita, er at jeg har tilsatt FiberFin, og det kan du lese om i mitt tidligere innlegg som du finner her.

Da trenger du disse ingrediensene:

 • 50 g gjær
 • 5 dl vann
 • 2 ts salt
 • ca 4 ss olivenolje
 • 4 toppede ss FiberFin
 • fin spelt til passe deig

Løs opp gjæren i lunkent vann og ha i salt og olje. Ha i Hi-Maize og spelt til du har en passe løs deig. La den heve godt opp.

Ha deigen på melet bakebord og del den i 12 emner. Klapp hvert emne ut til en flat bolle og legg dem på bakepapirkledt stekebrett. La dem heve 15-20 minutter.

Stek ved 275 grader nest øverst i komfyren i 5-7 minutter. Avkjøl litt før de serveres.

Denne deigen kan også bakes ut og brukes til pizzabunn.

17 responses to “«Grove» pitabrød med spelt

 1. Flott blogg du har 🙂 «låner» den pita oppskriften din jeg 🙂 Søkte oppspelt pitaprøvd da jeg fant denne 🙂 Knall ..

  Må titte nærmere på bloggen din 🙂

 2. Hei .. Det kommer jeg til og gjøre 🙂 Hadde tenkt og høre om det var greit og linke til din blogg. Her var det masse inspirasjon og ta 🙂

 3. De var gode 🙂 Nå måtte jeg bruke grovmalt spelt da. For jeg hadde ikke nok sammalt spelt fint :p Så det får bli neste gang.

 4. Hvis du sjekker oppskriften en gang til, ser du at jeg har brukt bare fin spelt, altså siktet spelt. Det grove kommer fra Hi-Maizen. 🙂
  Fikk du dem like luftige med grovt mel?

 5. Hei. De blei bedre med fint spelt, helt klart. Men jeg fikk bare 3 stk til og bli BRA . Og hvor lenge skal jeg steke vist jeg bruker den som pizza bunn ?

  • Det er ikke alltid jeg heller får til luftlommen inni på alle, men det funker fint med en skarp kniv… 😉 Evt kan du lage dem slik at du pensler med olje inni.
   Som pizzabunn, tja 20 – 30 minutter alt etter hvor tykk du lager den.

 6. Ja det funker selv om de ikke blir like hevet. Det går ann og bruke det for det . De er veldig gode. Mannen min sa at de er MYE bedre en de man kjøper. Jeg kommer ikke til og kjøpe mere ferdig pita brød 😉 .

  Takk for svar på tiden 🙂 .

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..