Syltetøy av blåbær og mynte

Litt spennende å kombinere forskjellige smaker, selv om ikke alt alltid er like vellykket. De siste krampetrekningene fra blåbærbuskene ga gode 300 gram med blåbær, og siden jeg likevel gikk forbi peppermynteplanten ploppet ideen om å kombinere de to i et syltetøy.

Oppskriften ble til underveis, så her er hva og hvordan det ble laget.

  • i overkant av 300 g blåbær
  • en neve peppermynte som finhakkes
  • 1/2 dl vann
  • 2,5 dl sukker
  • 1/2 ts agar-agar

Bland blåbær, mynte og vann i en kjele og la det koke til bærene har kokt i stykker. Vil du ha dem helt moset, gjør du det. Ha i sukker og rør til det er smeltet. Ta agar-agar i en kopp e.l og hell i litt av bærmassen. Rør til det har løst seg opp og ha det oppi kjelen. Kok et par minutter. Hell syltetøyet på varme glass.

Neste gang kommer jeg til å ha i litt mer mynte…

Smaker kjempegodt på lapper...

One response to “Syltetøy av blåbær og mynte

  1. Hei, enig meg deg når det gjelder agar agaren og spesielt med pektin holdig bær da har det en tendens til å bli kornete og spesielt til gele, får å få den blanke agar geleen må en muligens bruke saft. Blåbær og peppermynte hørtes veldig spennende ut:)
    Liza

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..