Fikenmarmelade – gavetips til oste-elskere

I og med at jeg jobber i helsekostbutikk har jeg tilgang på fiken året rundt. Det selger vi hele året. Av og til hender det likevel at etterspørselen er litt laber og en pose eller to går ut på dato. Det skjer ingenting annet enn at fiknene blir litt ekstra tørre, og da er de fine å lage marmelade av. Marmelade som gjør seg veldig godt sammen med ost. Og når de første fiknene kommer i vanlige butikker, hvorfor ikke kjøpe en pakke eller to og lage julegaver?

Da trenger du:

  • 500 g tørket fiken
  • 4 dl vann
  • saft av 1-2 sitroner
  • 2 stjerneanis
  • 400 g sukker

Hakk fiknene grovt. Kok dem møre i vann med sitronsaft og anis, ca 15 minutter. Lenger om de er ekstra tørre og harde. Rør inn sukker og la det koke ca 10 minutter til. Hell marmeladen på varme glass og oppbevar dem kjølig. Den har god holdbarhet, hos meg har jeg hatt glass stående nesten to år i kjøkkenskapet, og marmeladen er like fin.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..