Konfekt for fordøyelsen

 

Maten i julen er rimelig tungt fordøyelig, det er det ingen tvil om. Mye fett og sukker, stillesitting og overspising er ganske vanlig. Og resultatet blir en mage som er oppblåst og stinn. Dette kan avhjelpes med å få i seg bitterstoffer. Vi får som regel i oss nok av søtt, salt og surt, men bittert skyr vi. Bitter mat gjør at vi skiller ut mer galle og fordøyelsessafter og maten blir fordøyd raskere og blir ikke liggende i magen å gjære.

Bitterstoffer finnes bl.a i karve, som er å finne i surkål og akevitt. Så akevitten til julemiddagen er ikke å kimse av.

En annen måte å få i seg bitterstoffer på, er å kamuflere dem inn i en smakfull konfekt. Det gjøres ganske enkelt ved å tilsette urtetinkturen Bitterstern i smeltet sjokolade. Denne tinkturen har sine røtter tilbake til en såkalt klok kone ved navn Hildegard av Bingen som levde i Tyskland på begynnelsen av 1100-tallet.

Konfekten er veldig enkel å lage:

 

 

Smelt sjokolade og Cocosa over vannbad. Ha i Bitterstern.

 

 

Fyll sjokolademassen i konfektformer, gjerne av silikon, og sett dem kaldt til de har stivnet. Oppbevar konfekten i kjøleskap.

 

 

 

 

Konfekten smakte faktisk nydelig. Jeg var skeptisk til bitterurtene, men de kjennes ikke i det hele tatt. Så dette er en smart godbit i forbindelse med fete julemiddager.

Enkelte av bildene er tatt med mobiltelefon og har derfor ikke topp kvalitet.

Innlegget er ikke sponset annet enn at Cocosaen har blitt gitt av leverandør til butikk for å promotere bitterurter som konfekt i butikken. Blogginnlegget har jeg pønsket ut selv.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..