Sitronfromasj som kjennes bak ørene…

Sitronfromasj har jeg ikke laget på mange, mange år for vi har utelatt alt sitrus fra kostholdet pga min manns revmatisme. Så var han på et kostholdskurs i forbindelse med en behandlingsreise og fikk da beskjed om at han ville kunne spise sitron, men da den ekte, rene sitronen. Ikke de variantene som er innkrysset med lime. Ekte sitron kjennetegnes ved at den er knudrete og har en tut i hver ende. Jeg har sett en artsbenevnelse på den, men det husker jeg ikke nå…

Etter dette har vi innlemmet sitronen i kosten igjen, og med det de gamle dessertoppskriftene. Jeg må ærlig innrømme at denne fromasjen ble i syrligste laget for meg, men min mann og min svoger mmm’et veldig da de spiste så det får jeg ta som et kompliment…

Oppskriften er litt stor, den er beregnet på 8-10 personer. Del den gjerne i to om du lager den. Og bytter du ut sukker med sitron egner den seg til både lavkarbo’ere og diabetikere.

 • 3ss gelatinpulver + 1 dl kokende vann
 • revet skall og saft av 2 middels sitroner
 • 3 dl kremfløte
 • 5 egg
 • 1,5 dl sukker/sukrin

Løs opp gelatinpulveret i kokende vann og sett til avkjøling.

Skrubb sitronene og tørk dem godt. Riv det gule på skallene på fint rivjern. Del dem og press ut saften.

Pisk fløten stiv og sett den til side. Skill eggene og pisk eggehvitene stive (husk fettfri bolle og visper). Sett hvitene til side.

Pisk eggedosis av eggeplommene og bland den med sitronskall, sitronsaft og den avkjølte gelatinen. Pisk godt så det blander seg skikkelig og du slipper gelatintråder i den ferdige fromasjen. Rør inn fløten og vend til slutt inn eggehvitene til en jevn og luftig krem.

Hell fromasjen i en bolle og sett den kaldt for å stivne, 2-3 timer eller gjerne natten over.

Pyntes med krem og sitronskiver før servering.

5 responses to “Sitronfromasj som kjennes bak ørene…

 1. Mmmmmmmmmmm, den er god… Skal jeg våge… Men teller jo kalorier… Printer ut, og halverer oppskrifta… Mmmmmmmm…

  God helg,vennen…

 2. Mmmmm, som den søtmonsen jeg er, ser og høres denne nydelig ut! Jeg elsker fromasjer av alle slag, synes de er veldig friske og gode 🙂 Tusen takk for tips og oppskrift.

  Ha en fin uke 🙂

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..