Kokosmomser – kan også lages sukkerfrie

Denne oppskriften fikk jeg av min svigerinne for mange år siden. Det er nesten som kokosboller, bare de er firkantede… Og om du lager dem med sukrin og sukrinmelis blir de både sukkerfrie og lavkarbo for de som ønsker det. Jeg pleier å ta halvdelen sukker og halvdelen xylitol.

Farlig gode og veldig søte. Oppbevares i fryseren og de tiner mens du koker kaffe.

  • 9 dl sukker/sukrin
  • 1,5 dl melis/sukrinmelis
  • 2 eggehviter
  • 3 dl kaldt vann
  • 3 ss gelatinpulver
  • 3 dl kokende vann

Bruk en stor mixer til denne oppskriften. Bland sukker, melis, eggehviter og kaldt vann i bollen og start mixeren. Løs opp gelatinen i det kokende vannet og hell det i eggehvitemassen mens mixeren er i gang. Visp det hele i 45 minutter.

 Mens mixeren er igang, blander du 1 liter kokosmasse med 4 ss O’boy. I stedet for O’boy har jeg brukt Hot Chocolate powder fra iHerb,  den er sukerfri. Ha halvdelen av kokosblandingen i en liten langpanne. Jeg har brukt en av de du får kjøpt overalt med lokk og bærehåndtak.

 

 

Formen blir helt full… Dryss over resten av kokosblandingen. Det gjør ingenting om du ikke får dekket det helt jevnt. Sett formen i kjøleskapet eller fryseren til massen er stivnet. I fryseren tar det en times tid.

 

 

Når massen er stivnet, skjæres den i ruter. Vipp opp stykkene og vend dem i kokosen slik at alle sidene blir dekket. Slik kan de oppbevares en ukes tid i kjøleskap, men det enkleste er likevel å fryse dem. De tiner før du har fått kokt kaffen…

Om du vil lage rund skumkake, er halve massen passe til en form på 22 cm i diameter. Sett kakeringen på et kakefat og dryss kokos oppi. Hell eggehvitemassen i formen og sett kaldt til det er stivnet. Smelt en plate kokesjokolade med litt smør og dekk kaken med. Dryss evt over mer kokos.

Kokosmomsene gjør seg ypperlig som avslutning på et godt måltid. Jeg har gjort det helt enkelt og dekorert en tallerken med sjokoladesaus, lagt på et par blåbær og en skive nektarin. Du kan ellers bruke fantasien når det gjelder pynt, jordbær og bringebær vil gjøre seg vel så bra som blåbær.

5 responses to “Kokosmomser – kan også lages sukkerfrie

  1. Dear lord! Disse var latterlig gode! Bra jeg hadde noen eggehviter ekstra liggende kjenner jeg, for den første forma blir borte i løpet av kvelden! 😉

  2. Tilbaketråkk: Finalister i CupOne-utfordringen·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..