Jordbærkake til 21-åringens bursdag

Min mellomste sønn fyller 21 i dag, og i den anledning feiret han dagen på søndag sammen med oss, sin farmor og sin ene tante. Kakeønsker for dagen var smuldrepai med bjørnebær og jordbærkake. Smuldrepai har jeg skrevet om to ganger tidligere, med blåbær og med rabarbra, og det er samme fremgangsmåte jeg har brukt denne gangen også. Farmor hadde i tillegg med seg wales-stenger.

Nå er det slik at denne unge herremann er ganske bestemt på hva han liker og ikke liker, så jordbærkaken skulle være med peanøtter og så skulle det ikke være pisket kremfløte. Jeg tenkte nemlig først på en Pavlovakake siden jeg hadde liggende en marengsbunn… Da var det å gå i tenkeboksen i stedet.

Jeg tok utgangspunkt i en gammel oppskrift på en kake som kalles negerskjorte – et navn som kanskje er litt uaktuelt i dag. Bunnen til denne kaken består av eggedosis, hakkede nøtter og sjokolade. Så jeg erstattet nøttene med litt mer mengde peanøtter.

  • 4 egg
  • 130 g sukker
  • 140 g peanøtter
  • 1 dl hakket sjokolade eller sjokoladedråper

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Ha peanøttene i en plastpose og kjevle over dem et par ganger, da blir de passe grovknuste. Bland peanøtter og sjokolade i eggedosisen og hell røren i en kledt eller smurt form, 24 cm i diameter. Stek kaken midt i ovnen på 175 grader til den er gyllen og en kakepinne er tørr når du stikker i den. Jeg er dessverre slurvete når det gjelder tidtaking på steking… Men mellom 20 og 30 minutter et sted vil jeg tro.

Avkjøl kaken.

Så kan du enten bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, vaniljekrempulver eller lage den helt fra bunnen av. Jeg gjorde det enkelt og tydde til en pose pulver denne gangen, men her er en oppskrift på ekte vaniljekrem.

  • 4 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 1 dl fløte
  • 1/2 ts vaniljepulver

Bland alt i en gryte og varm opp under omrøring til det tykner. Ikke la kremen koke, da levrer eggene seg. Avkjøl.

Legg kakebunnen på et fat og ha på vaniljekrem og rensede jordbær.

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..