Makronprosjekt del 2

Man prøver seg på ny med disse små fylte kakene.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Jeg brukte samme mengdeforhold som i prosjekt 1, men denne gangen ble marsipanen revet.

Innimellom rivingen strødde jeg litt melis for at den ikke skulle klumpe seg sammen. Eggehvitene ble pisket stive med sukkeret, og mens mikseren var i gang hadde jeg i litt og litt av den revne marsipanen. Fremdeles var det litt klumper så jeg kjørte stavmikseren i massen. Det skulle jeg nok ikke gjort… Da forsvant hele luften på et øyeblikk. Konsistensen føltes riktig likevel.

Massen ble farget og hatt i vanlige plastposer hvor jeg hadde satt i sprøyteinnsatser. Enkelt og greit, da kan posene kastes etterpå.

Makronene ble sprøytet ut og stekt på 140 grader i et kvarter, så senket jeg temperaturen til 125 og stekte dem ytterligere 10 minutter.

Mens de sto til avkjøling, laget jeg en krem av 100 g smeltet hvit sjokolade, 125 g mykt smør, 3 dl melis, 3 ss melk og 1 ts vaniljeekstrakt. Dette ble rørt til en luftig krem som så ble sprøytet ut på makronene. Denne gangen ble ikke fyllet farget eller smaksatt.

Jeg ser ingen fare for at de blir stående lenge i kjøleskapet, så holdbarheten kan være hva den vil.

Men makronene har fortsatt ikke disse «føttene» som sees på bilder rundt om.

Fortsettelse følger…

4 responses to “Makronprosjekt del 2

  1. Er skummelt å komme inn her når man prøver å gå ned noen kilo.. De kjeksene der ser knall gode ut. Må visst følge med å se hvordan det ender opp.. Men nå må jeg skynde meg ut før fristelsen tar overhånd..

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..