Smakebiter fra Bulgaria

Ferieturen i år gikk til Bulgaria, til en liten by nord på Svartehavskysten som heter Balchik. Dette er en «ekte by» med ca 13.000 innbyggere. Til sammenligning sies det at feriebyene Albena og Golden Sands har et innbyggertall på 0. Balchik er en eldgammel by, grunnlagt av trakerne, senere invadert av både grekere, romere og tyrkere. Fram til en gang på 40-tallet hørte byen til Romania, og dronning Maria av Romania hadde sitt sommerpalass her. Det er i dag en park med sine flotte hageanlegg. Der er også en egen vinproduksjon med eksklusive viner som omtrent kun selges der.

Men dette er en matblogg og da er det jo maten som er interessant. Her er derfor et lite utvalg av maten vi prøvde. Vi lurte lenge på om vi skulle våge oss på sushien, men siden vi ikke ble dårlige første gangen gikk vi tilbake en kveld senere også. Dessverre ser jeg at jeg ikke har bilde av den nasjonale salaten – shopska – som minner mye om den greske salaten. Tomat, agurk, rødløk eller vårløk og raust med revet ost på toppen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Merkelig nok har vekta holdt seg stabil under hele ferien, kanskje det skyldes all svømming og gåing i trapper? Med en sønn med heisfobi og rom i fjerde blir det litt trappegåing…

2 responses to “Smakebiter fra Bulgaria

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..