Vin fra Bulgaria

Jeg shopper aldri drikkevarer i flyselskapets tax-free når jeg er ute og reiser. Det er mye mer spennende å prøve ut lokale varianter. Dette medfører selvsagt litt hodebry med hensyn til å pakke kofferten for hjemreise, men jeg har aldri opplevd at noe har knust. Med god hjelp av gamle VG, skitne badehåndklær, en søppelsekk og litt tape, samt resten av feriens klær til å stappe rundt denne massive klumpen i midten av bagen/kofferten.

I år ble det litt ekslusiv vin fra Queens Winery i Balchik. Dette er viner som kun selges i dronning Marias sommerpalass og  på flyplassen. Det spesielle med disse vinene er at det er smakssatte viner. Mange er skeptiske til denne typen viner, mens andre finner den interessant. Jeg er ingen vinkjenner, jeg kan godt finne på å kjøpe en vin fordi flasken eller etiketten ser spesiell ut. Disse vinene har jeg smakt i Winery’et så valget var enkelt.

Regina betyr dronning, og er følgelig oppkalt etter dronning Maria. Dette er en cabernet sauvignon som er smaksatt med honning, 90 g pr liter. Den er en dessertvin som passer til bl.a ost, mørk sjokolade, frukt og kaker.

Missi har navn etter dronningens datter og er en muskatvin smaksatt med honning, 30 g pr liter. Serveres avkjølt, 10-12 grader, men kan også serveres varm med sitron.

Ducessa betyr hertuginne, og det het seg at når de unge damer drakk denne vinen ble de yre og ville… Denne er også smaksatt med honning, 180 g pr liter, men er også tilsatt bitre mandler. Med all den sødmen kan denne nytes til spekemat, blåmuggost, nøtter og iskrem.

I tillegg til disse har jeg kjøpt en helt enkel vanlig hvitvin. Den ble jeg anbefalt i tax-freebutikken på Varna flyplass.

Sikkert ikke av de mest spennende, men som sagt er det alltid spennende å prøve noe nytt.

Og i tillegg har jeg kjøpt en liten kuriositet. Bulgaria er kjent for sine roseprodukter. Og da må man jo ha med seg en liten flaske roselikør…

 

Kanskje er den brukbar, kanskje ikke…

Så blir det spennende å se hva husbonden har med seg fra Montenegro…

 

 

2 responses to “Vin fra Bulgaria

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..