Testing av kakemix fra Funksjonell Mat

Jeg er ikke typen som baker kaker av ferdig-mix. Men når man jobber i en helsekostbutikk, kan det være litt greit å ha prøvd ut produktene som tilbys. Før jeg fortsetter vil jeg bare presisere at dette ikke er et sponset innlegg. Jeg har kjøpt og betalt kakemixen, og innlegget er helt av egen interesse.

Kakemixen fra Funksjonell Mat er både sukkerfri og glutenfri og kan således brukes av cøliakere og diabetikere. I tillegg kan den også innlemmes i et lavkarbokosthold med sine 10,2 g karbohydrater pr 100 g kake. Den består av bl.a mandelmel, fiberfin og sukrin. Mixen kan brukes som en basis for en mengde kakevarianter. F.eks gulrotkake, sitronkake, eplekake eller krydderkake. Selv har jeg brukt mixen til en eplekake siden det likevel er eplekakesesong nå…

Mixen er enkel og grei å bruke. Jeg har fulgt grunnoppskriften, blandet 4 egg, 1 dl olje og 2 dl vann og rørt inn kakepulveret.  På pakken står det at røren er passe til en 24 cm form, men jeg brukte en på 22 cm. Til eplekake anbefales det 4 epler, men jeg brukte nesten 3. Eplene ble skåret i båter og vendt i xylitol og kanel.

Halvdelen av den ferdige røren ble helt i formen, eplebåter lagt på og resten av røren ble hatt i. Deretter la jeg på nesten resten av eplebåtene. Kaken stekes på 175 grader i ca en halvtime. Serveres lunken med vaniljeis, vaniljekesam, eller lettpisket kremfløte.

Og kaken besto smakstesten. Smakspanelet besto av mann og to sønner, pluss min brors sønn og datter. Det ble igjen et bittelite stykke som min mann kan ha som nattmat når han kommer hjem fra jobb…

Og du? Kakerøren besto også smakstesten…

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..