Kransekakestenger med litt mindre sukker

Tidligere år har vi alltid kjøpt ferdig kransekakemasse i den lokale Mega-butikken, i god tro om at den besto av rene råvarer. I år var det plutselig varedeklarasjon klistret på pakningen, og den sa at det var hvetemel i massen! Med andre ord utelukket for min del. Jeg tenkte ikke mer på det, vi får tross alt en hel kransekake av min svigerinne så får hun en boks bordstabelbakkels av meg. Men min kjære mann ville gjerne lage egne kransekakestenger, og satte seg ned og googlet en dag jeg var på jobb. Han fant en oppskrift, men noterte ikke ned hvor. Bare ingredienser på en post-it lapp. Han malte mandler, laget masse og trillet ut stenger. Og de ble veldig gode. Ordentlig mandelsmak i dem.

Så var det bare det at det er litt dumt å legge ut en oppskrift man ikke vet hvor man har funnet, men med litt detektivarbeid fant jeg den opprinnelige oppskriften hos Kjøkkenmagi. Og da kan jeg legge den ut her også.

Kransekakestenger

 • 500 g mandler
 • 350 g melis
 • 20 g potetmel
 • 90 g eggehvite

Mal mandlene på mandelkvern. Ikke fall for fristelsen å bruke food-prossessor, da presses fettet ut og fibrene i mandlene kuttes. Maler du på maskin, så mal på lav hastighet.

Ha mandlene i en bolle og bland inn melis og potetmel. Visp eggehvitene lett sammen og bland dem inn i mandelmassen. Arbeid deigen godt sammen, den ser tørr og smuldrete ut, men kna den godt i 10-15 minutter. Den blir smidigere etterhvert. Pakk den godt inn i plast om du ikke skal bruke den med en gang.

Rull ut fingertykke pølser og stek dem på 200 grader i 8-10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.

Pynt dem eventuelt med smeltet sjokolade eller melisglasur. Oppbevares best i fryseboks for å holde seg seige og gode.

3 responses to “Kransekakestenger med litt mindre sukker

 1. Tilbaketråkk: Kransekakestenger med litt mindre sukker | Blopp.no·

 2. Takk for at du la ut oppskrift. Har printet ut for jeg er veldig glad i sånne stenger. Men i år droppet jeg å kjøpe og vet ikke hvorfor. Men når du sier det så skjønner jeg jo hvorfor. Hvetemel reagerer jeg så på og eksemen blusser opp.. Men med denne oppskriften så kan man jo trygt spise. Har en kvern og kan bruke. Neste år skal jeg lage helt sikkert..
  Kos deg videre med julen..

  Varm klem i fra nord

 3. Tilbaketråkk: Julekakesesongen | Smakebiten·

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..