Spekemat til jul og litt lenger

Det har blitt endel spekemat i år. Bildet under viser lår og bog av sau, geit og rådyr, i tillegg henger det en rådyrfilét innimellom. Bog skal brukes i stedet for «pinner» til julemiddagen. Det er litt mer kjøtt på en bog enn det er på det tradisjonelle pinnekjøttet.

Vi har også laget mer spekepølse. Oppskriften er den samme som i dette innlegget, men denne gangen ble det brukt kjøtt og fett fra sau og geit. Og vi lagde av 9 kg kjøttmasse denne gangen. Det blir noen meter det…

Den første spekepølsa har vi testsmakt for lenge siden – flere ganger.. Det er ikke store kveilen igjen. Men man kan jo forsvare seg med at man har gitt bort noen biter.

Kos deg og la deg friste av bildene, så kan du kanskje ønske deg pølsehorn til kjøttkverna til jul. For dette er både gøy og enkelt å lage. Og veldig, veldig mye bedre i smak enn ferdig kjøpt spekepølse. Aberet er bare at man blir så tørst av å spise store mengder. Men da smaker det godt med skikkelig mørkt og tjukt øl ved siden av.

2 responses to “Spekemat til jul og litt lenger

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..