Honning-cupcakes

Cupcakes er egentlig et genialt bakverk. De ser lekre ut på et kakebord, er som regel enkle å lage, og restene ser ikke ut som et flykrasj når gjestene har dratt hjem. Da kan tiloversblevne cupcakes settes i fryseboksen til en senere anledning. De er like gode etter å vært nedfrosset.

Honningcupcakes

I anledning egen bursdag (*kremt*) lagde jeg cupcakes i stedet for typisk kremkake. I tillegg hadde jeg også laget to bankers kaker, som det av erfaring ikke blir mye igjen av, fyrstekake og ananaspai. Først ute er cupcakes med honning. Disse falt naturlig da eldste sønn drømte seg bort i et ønske om honningkake da jeg filosoferte over hva jeg skulle bake til bursdagen.

Og oppskriften på disse har jeg hentet fra boken Cupcakes av Ingrid Hancock Bjerknes. En flott bok man kan sitte og drømme seg bort i.. Men som med de fleste oppskrifter, endrer jeg litt på dem, bl.a bruker jeg meierismør i stedet for margarin. Og selvsagt speltmel i stedet for hvetemel. Her er derfor min variant.

Røre til 12 cupcakes

 • 2 egg, romtempererte
 • 150 g romtemperert smør
 • 100 g sukker
 • 2 ss honning
 • 150 g siktet speltmel
 • 2,5 ts bakepulver

Frosting

 • 150 g romtemperert smør
 • 6-7 dl siktet melis
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 2 ss honning
 • 1-2 ss nypresset sitronsaft
 • mørk gul eller oransje farge

Røren:

Rør smør, sukker og honning kremet og luftig. Visp inn eggene ett om gangen. Om røren nå skiller seg, har det ingenting å si for det ferdige resultatet. Rør inn siktet speltmel blandet med bakepulver og bland godt.

Fyll røren i muffinsformer, 2/3 fulle. Sett dem gjerne i et muffinsbrett for å holde fasongen. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl dem litt i muffinsbrettet før du flytter dem over på rist for å avkjøles helt.

Frosting:

Visp alle ingrediensene sammen på lav hastighet (for å unngå en sky av melis over kjøkkenet). Øk hastigheten og pisk til en luftig krem. Smak evt til med mer honning og ha i farge til kremen er passe honninggul. Om kremen er for tykk, kan du spe med litt vann.

Sprøyt ut kremen på cupcakene. Jeg har brukt tipp 1M, men det er fritt valg. Så kan du pynte etter eget valg.

Honningcupcakes

Jeg setter stor pris på et par ord fra deg som leser.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..